Alles über griechischen Wein
DownloadΠηγή: SonntagsBlick
Ημερομηνία: 13/11/2016
An Odyssey of Kir-Yianni Wines from Greece
Πηγή: The taste (www.thetaste.ie)
Ημερομηνία: 02/11/2016
[…] So (when) I came across a wine called Ramnista from Kir-Yianni, made from a grape new to me called Xinomavro, I was bowled over. Never did I think that Greek wines could taste like this, and from indigenous varieties too. […]
Richie Magnier
Διαβάστε το πλήρες άρθρο εδώ.
Χρυσογέρακας Κυρ-Γιάννη 2013
Πηγή: www.fnl-guide.com
Ημερομηνία: 20/10/2016
Βαθύ κίτρινο χρώμα. Ώριμα και έντονα αρώματα τριαντάφυλλου που παραπέμπουν σε Μοσχάτο. Συνύπαρξη από ώριμα φρούτα και άλλα που θυμίζουν ευγενή σήψη, σιρόπια και ελάχιστη βανίλια. Στόμα με πάχος, μετρημένη γλύκα και οξύτητα που είναι μόλις αρκετή για να το ισορροπήσει. Εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια, με την οξύτητα εδώ να μην αφήνει τα σάκχαρα να το κάνουν βαρύ και γλυκερό.
Όλα τα γλυκά του κόσμου στο Αμύνταιο.
Διαβάστε το πλήρες άρθρο εδώ.
The Best 20 Red Wines Under $20
Πηγή: Forbes.com
Ημερομηνία: 18/10/2016
Every time I embark on one of these marathon 20 Under 20 projects I’m amazed, delighted actually, at just how much really good red wine there is out there. And it’s getting better, and there’s more of it, all the time. […]
Ktima Kir-Yianni, Yianakahori Hills 2013: Totally incomprehensible name and a bit too acidic as an aperitif, at least on first opening, but after an hour’s breathing was super with a burger and, I imagine, would be equally companionable with lamb.
Nick Passmore
Διαβάστε το πλήρες άρθρο εδώ
Topping off a summer of tastings with a rundown of the tops
Πηγή: Chicago Daily Herald
Ημερομηνία: 09/09/2016
Rose “Akakies”, Kir Yianni (Amyndeon, Greece): Brilliant strawberry pink. (If there was lipstick this color, I’d wear it.) The wine is rich and spicy with a round middle palate and the dynamic energy of firm acidity, not for the faint of palate. Enjoyed with sausages and grilled seafood.
Mary Ross
Δείτε όλο το άρθρο εδώ
Förläng sommaren med grekiskt
Πηγή: nwt.se
Ημερομηνία: 19/08/2016
Ktima Kir-Yianni: Hur som helst, kan vi behöva ett värmande och inbjudande rött vin vare sig det vankas grillning i solen eller inomhusmiddag vid en varm brasa. Ett vin från Grekland fixar det! En billig enkelbiljett, som förlänger sommaren och kanske får dig att minnas årets semester på en grekisk ö.
Mitt tips heter Ktima och kommer från vinfirman Kir-Yanni som ligger i Makedonien i norra Grekland. Här har inhemska druvsorten xinomavro stor betydelse. En blå druva med rejäla tanniner, hög syra och frisk mörk frukt. Den har fått sällskap av syrah och merlot, som bidrar mer lite rondör. Det är ett personligt vin där ceder och örtiga inslag möter syrliga körbär och torkade jordgubbar. Ett givet val till grillat kött eller souvlaki med en rejäl sallad på fetost och tzatziki så klart.
Sofia Ander
High Heat And Bountiful Farm Stands: What Wines Do America's Top Sommeliers Drink in August?
Πηγή: Forbes.com
Ημερομηνία: 18/08/2016
For summer, I like the dry, sparkling rosé called Akakies from Greek producer Kir-Yianni. The appellation, known as a PDO in Greece, is Amyndeon. Greece is one of the oldest, yet youngest, wine-producing countries in that ancient traditions are being allied with the best of modern grape growing and winemaking to create one of the most dynamic wine cultures in the world. Amyndeon exemplifies this with its tradition of still red wines being reinterpreted into beautiful sparkling wines. The Akakies hits a few notes: it’s bubbly and pink, fun and serious. Pristine fruit and vibrancy allow it to be enjoyed on its own, yet enough savory elements and mild tannins make this a great accompaniment to food. This is a versatile wine perfect for all summertime activities.
James Tidwell MS, Beverage Manager, Four Seasons Resort and Club; Founder, TEXSOM
10 Rosés from 5 Countries to Close Out Summer With
Πηγή: thedailymeal.com
Ημερομηνία: 15/08/2016
Kir-Yianni Akakies Sparkling Rosé Sec 2014: A Greek wine produced from xinomavro grapes, it is satisfying and well-structured with flavors of light cherries and cream.
Roger Morris
The Rosé wines with the most "Likes"
Πηγή: AzureAzure, a privileged life
Ημερομηνία: 21/06/2016
Kir-Yianni AKAKIES Sparkling Rosé 2014: After tasting a few Sparkling Rosés, this Kir-Yianni made with Xinomavro grape won our hearts.
Top 5 Ελληνικά Ροζέ Αφρώδη
Πηγή: andro.gr
Ημερομηνία: 01/08/2016
Ακακίες Sparkling, Κυρ-Γιάννη Το μοναδικό ελληνικό ροζέ αφρώδες κρασί που φέρει ένδειξη Ονομασίας Προέλευσης παράγεται στο Αμύνταιο από Ξινόμαυρο με τη μέθοδο Cuve Close. Ζωηρό ροζ χρώμα και κορδόνια από φίνες φυσαλίδες· διακριτική μύτη βατόμουρου και φράουλας· ιδιαίτερα ελκυστικό, μακρύ και πλούσιο στόμα· τελείωμα με δροσιστική οξύτητα και μετρημένη γλυκύτητα. Σκέφτεστε κάτι πιο απολαυστικό για το ξεκίνημα μιας καλοκαιρινής βραδιάς;
A Big Fat Guide to Greek Wine
Πηγή: www.eater.com
Ημερομηνία: 07/04/2016
Northern Greece borders Albania, Macedonia, Bulgaria, and Turkey, and houses the peaks of Mount Olympus, the famous home of ancient gods. Wines from this region have a cool climate elegance, and are much less ribald than their southern counterparts. Some Bordeaux varietals do well here, but the native xinomavro (“acid black”) is really where the action is at. Often called Greece’s nebbiolo, xinomavro finds its spiritual home in the appellation of Náoussa. It’s difficult to cultivate and persnickety, fiercely tannic and high in acid, but taming the beast has plenty of rewards. Its aromas evoke a well-loved kitchen: black pepper, plums, sun-dried tomato, olives, baking spices. It can age for eons; in fact it’s at its best after being tempered by time.
For an example that doesn’t require a decade, try the 2012 Kir-Yianni “Yianakohori Hills” ($17), which blends xinomavro with merlot and syrah for earlier approachability. Founder Yiannis Boutaris is from the Boutaris family, a winemaking group with roots that date back to the 19th century. Today, his son Stellios is at the helm. This bottle could use a decant, so open it up at least a half hour before you dig in.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ
Οι low profile της Νάουσας (με αφορμή μια απολαυστική φιάλη της ...high profile Ράμνιστας '12
Πηγή: www.fnl-guide.com
Ημερομηνία: 13/01/2016
Από το 1996 που πρωτοεμφιαλώθηκε η Ράμνιστα, μέχρι σήμερα που κυκλοφορεί ο τρύγος του 2012, έχουν περάσει αισίως 20 χρόνια και 16 εμφιαλώσεις της δημοφιλούς ετικέτας του κτήματος Κυρ Γιάννη. Και δράττομαι της ευκαιρίας, μιας πρόσφατης δοκιμής της τρέχουσας χρονιάς του 2012, την οποία απόλαυσα σε μια χαλαρή, χειμωνιάτικη βραδιά, για να θυμίσω ξανά, αφενός πως το κτήμα Κυρ Γιάννη έχει φτιάξει ένα θεσπέσιο, απαλό σα χάδι κρασί, με ασυναγώνιστη φινέτσα, συμπύκνωση και εκρηκτική δύναμη, που, χωρίς υπερβολή, είναι ικανό να σταθεί ανάμεσα στα μεγαλύτερα ερυθρά κρασιά παγκοσμίως…
Δείτε όλο το άρθρο εδώ
Old World, New Wine - Alan Richman
Πηγή: GQ USA Magazine
Ημερομηνία: 01/09/2015
“Greece today is different than Americans think,” says Stellios Boutaris, owner of the wine estate Kir-Yianni, located in Greek Macedonia (not to be confused with the Republic of Macedonia, a landlocked country stacked directly above). “We are not a country of moussaka, ouzo, and donkeys”.
Die tun was - Innes Zöttl
Πηγή: Capital
Ημερομηνία: 01/03/2015
Der Sohn hat mit dem Weingut die Kurve gekriegt, aber es war schwer.
«Kir-Yanni wine bar»: το ελληνικό κρασί κάνει check in
Πηγή: Athinorama
Ημερομηνία: 03/11/2014
Με την άφιξη, πριν από μερικές ημέρες, του wine bar του κτήματος Κυρ-Γιάννη στις… αναχωρήσεις του Ελ. Βενιζέλος η λέξη «flights» απέκτησε διττό νόημα.
Πολύ ωραία κίνηση του Στέλλιου Μπουτάρη το opening του «Kir-Yanni wine bar» στο επίπεδο αναχωρήσεων του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών: εδώ και λίγες ημέρες μπορεί κανείς πριν από την εντός ή εκτός Ελλάδος πτήση του να καθίσει στα σταντ ή τα τραπέζια του, επιλέγοντας κάποιο κρασί από την οινική γκάμα του κτήματος Κυρ-Γιάννη –οι δώδεκα ετικέτες σερβίρονται σε ποτήρι και φιάλη, ενώ εκτός από τις τρέχουσες σοδειές έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε και δύο παλιότερες. Συνοδεύονται με τυριά και αλλαντικά, καθώς επίσης και με φάβα, ταραμοσαλάτα, γεμιστά με κους κους, χωριάτικη σε βαζάκι με κρίθινο παξιμάδι, μπρουσκέτες… Το εν λόγω wine bar, συνδεδεμένο με ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα εγχώρια οινοπαραγωγικά ονόματα και τοποθετημένο σε σημείο που πιο πέρασμα δεν γίνεται, ανοίγει μια άλλου τύπου «πύλη» προς το εξωτερικό. Είναι ένας άμεσος τρόπος να συστήσει κανείς στους επισκέπτες τις γηγενείς ποικιλίες, και όχι μόνον αυτές. Οι τουρίστες θα φεύγουν έχοντας εκτός από σουβενίρ στις βαλίτσες τους και με τη γεύση του ελληνικού αμπελώνα στο στόμα. Μάθαμε δε και για «flights» (οινικές δοκιμές ) της Παράγκας, των διεθνών ποικιλιών του Κυρ-Γιάννη, των Ξινόμαυρων ή των κλασικών ετικετών του κτήματος, που κινούνται ακριβώς σ’ αυτό το κλίμα της ξενάγησης.
Άντζελα Σταματιάδου, Αθηνόραμα
Κυρ Γιάννης & Υιός
Πηγή: Οινοχόος (www.oinoxoos.net)
Ημερομηνία: 24/07/2013
Η οικογένεια, το «βαρύ» όνομα, η κρίση, τα στοιχήματα της νέας εποχής: ο Γιάννης και ο Στέλλιος Μπουτάρης σε μια εκ βαθέων συζήτηση.
Δείτε όλο το άρθρο εδώ