All Vintages

Πληροφορίες εκ των έσω

Λαμπερό ανοικτό λεμονί χρώμα. Στη μύτη, η φρεσκάδα του Ροδίτη με αρώματα πράσινων φρούτων και εσπεριδοειδών συνδυάζεται με πυρηνόκαρπα φρούτα -κυρίως ροδάκινο- και τις ανθικές νότες της Μαλαγουζιάς. Μέτριο σώμα, στόμα φρουτώδες, τραγανό με ευχάριστη δροσιστική επίγευση.

Ποικιλιακή σύνθεση

Ροδίτης, Μαλαγουζιά

Προέλευση

ΠΓΕ Μακεδονία

Γευστικοί Συνδυασμοί

Ένα κρασί ιδανικό για απεριτίφ αλλά και με μια χαρακτηριστική ευελιξία σε απεριόριστους γευστικούς συνδυασμούς και διαφορετικές κουζίνες. Ιδανικό για μια συγκέντρωση με φίλους, για ένα οικογενειακό τραπέζι, για ποτήρι στην έξοδο μας.

Αναλυτικά Χαρακτηριστικά

Αλκοολικός βαθμός:  12,5%
Σάκχαρα:  1,7 g/L
Ολική οξύτητα:  4,8 g/L
pH:   3,43

Δυο γηγενείς ποικιλίες – Ροδίτης και Μαλαγουζιά – είναι η βάση για αυτό το κρασί.

Η διαλογή των σταφυλιών γίνεται με προσοχή από επιλεγμένους αμπελώνες συνεργαζόμενων αμπελουργών της Βόρειας Ελλάδας. Το κλίμα της ευρύτερης περιοχής με τη σημαντική διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στην ημέρα και τη νύχτα, αλλά και η ποικιλομορφία στην μορφολογία με συνδυασμό ορεινών όγκων αλλά και υγρού στοιχείου (γειτνίαση με θάλασσα, λίμνες, ποτάμια) δημιουργούν πολύ καλές συνθήκες για αμπελοκαλλιέργεια.

Ο Ροδίτης, με το χαρακτηριστικό ερυθρωπό χρώμα της φλούδας του σταφυλιού, προσδίδει καθαρά, λεμονάτα αρώματα με διακριτικά ορυκτώδεις νότες και δροσιστική οξύτητα. Την ίδια στιγμή η Μαλαγουζιά, φέρνει ένα πλούτο εκφραστικών αρωμάτων (φρούτων, ανθέων αλλά και βοτάνων), χαρακτήρα και πολυπλοκότητα.

Κλασική λευκή οινοποίηση της κάθε ποικιλίας ξεχωριστά (στους 15-16 °C για τη Μαλαγουζιά και στους 17-19 °C για τον Ροδίτη) σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Παραμονή σε επαφή με τις λεπτές οινολάσπες και ήπια, περιοδική ανάδευση (batonnage) για έως 5 μήνες. Το χαρμάνι γίνεται πριν την εμφιάλωση.

Βραβεύσεις

Downloads