
All Vintages
Άλλες Σοδειές
Πληροφορίες εκ των έσω
Ένα κλασικό χαρμάνι της Κυρ-Γιάννη, με έντονα αλλά εκλεπτυσμένα αρώματα από λευκόσαρκο ροδάκινο και βερίκοκο, τυπικά της Μαλα- γουζιάς. Η φρεσκάδα του ορεινού Ροδίτη, ισορροπεί ευχάριστα και προσφέρει στο χαρμάνι δροσερή οξύτητα και νεύρο. Η παρατεταμένη γεμάτη, φρουτώδης επίγευση, στηρίζει τη γευστική ένταση και υπογραμμίζει ένα σύνολο με γοητευτικό χαρακτήρα, σε μια εξαιρετική οινική χρονιά.
Ποικιλιακή σύνθεση
Ροδίτης 80%, Μαλαγουζιά 20%
Παραγωγή
n/a
Δυνατότητα Παλαίωσης
n/a
Ωρίμανση
3-5 μήνες σε inox δεξαμενές
Προέλευση
Αμπελώνες ομάδας παραγωγών του Αγ. Παντελεήμονα, Αμυνταίου
Γευστικοί Συνδυασμοί
Πίνεται ευχάριστα μόνο του, αλλά και σε συνδυα- σμό με πιάτα μεσογειακής κουζίνας
Αναλυτικά Χαρακτηριστικά
Εφαρμόζεται προζυμωτική εκχύλιση, στην προσπάθεια να πάρουμε τις πρόδρομες αρωματικές ενώσεις, που υπάρχουν στο φλοιό του σταφυλιού και συμβάλλουν στη μετέπειτα αρωματική σύνθεση του κρασιού. Ακολουθεί στατική απολάσπωση και εμβολιασμός με επιλεγμένες ζύμες κατάλληλες για την ανάδειξη του αρωματικού χαρακτήρα της ποικιλίας. Οινοποίηση στους 15-16°C για την Μαλαγουζιά και 17-19 °C για τον Ροδίτη. Τέλος, το batonnage διάρκειας 3-5 μηνών στη δεξαμενή του προσδίδει δομή και μια πιο λιπαρή αίσθηση.