All Vintages

Winemaker's Note

Ένα κλασικό χαρμάνι της Κυρ–Γιάννη με τον εξαιρετικό συνδυασμό ελληνικών ποικιλιών Ροδίτη και Μαλαγουζιά. Διακριτική οξύτητα και δροσερά αρώματα. Η μαλαγουζιά προσδίδει αρώματα λουλουδιών και ώριμων φρούτων ενώ ο Ροδίτης συμβάλει ακολουθώντας γευστικά την μύτη και δημιουργεί πινελιές απο δροσερά λεμόνια και πυρινόκαρπα φρούτα, δημιουργώντας πλούσιο σώμα και επίγευση με διάρκεια.

Ποικιλιακή σύνθεση

Ροδίτης 80%, Μαλαγουζιά 20%

Παραγωγή

n/a

Δυνατότητα Παλαίωσης

2-3 έτη

Ωρίμανση

3–5 μήνες σε inox δεξαμενές

Προέλευση

Αμπελώνας στην αμπελουργική περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, στη ζώνη ονομασίας προέλευσης Αμύνταιο, σε υψόμετρο 700 μ

Food Pairing

Γοητευτικά αρωματικό, δροσερό και ευχάριστο κρασί. Απολαμβάνεται όλο το χρόνο σαν απεριτίφ και συνδυάζεται ιδανικά με σαλάτες, φρέσκα τυριά και ψάρι.

Αναλυτικά Χαρακτηριστικά

Αλκοολικός βαθμός:  12,0 %
pH:  3.26
Ολική οξύτητα:  5,9 g/l
Πτητική οξύτητα:  n/a
Σάκχαρα:  1,6 g/lt
Phenolic index:  n/a
Color intensity:  n/a
Ελεύθερα/Ολικά θειώδη:  n/a

Ο αμπελώνας βρίσκεται στην αμπελουργική περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, στη ζώνη ονομασίας προέλευσης Αμύνταιο, σε υψόμετρο 700 μ. Η μέση παραγωγή δεν ξεπερνά τα 800 kg/στρ. Τα εδάφη των αμπελώνων είναι αμμώδη και συμβάλλουν στην παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, αλλά γίνεται ηπιότερο από την παρουσία τεσσάρων λιμνών, ευνοώντας την καλλιέργεια λευκών ποικιλιών.

Εφαρμόζεται προζυμωτική εκχύλιση των πρόδρομων αρωματικών ενώσεων που υπάρχουν στο φλοιό του σταφυλιού και συμβάλλουν στη μετέπειτα αρωματική σύνθεση του κρασιού. Ακολουθεί στατική απολάσπωση και εμβολιασμός με επιλεγμένες ζύμες κατάλληλες για την ανάδειξη του αρωματικού χαρακτήρα της ποικιλίας. Χάρη στη στο batonnage διάρκειας 3-5 μηνών στη δεξαμενή το κρασί αποκτά δομή και μια πιο λιπαρή αίσθηση.

Downloads