All Vintages

Πληροφορίες εκ των έσω

Ένα κλασικό χαρμάνι της Κυρ–Γιάννη, με έντονα αλλά εκλεπτυσμένα αρώματα από λευκόσαρκο ροδάκινο και βερίκοκο, τυπικά της Μαλα- υζιάς. Η φρεσκάδα του ορεινού Ροδίτη, ισορροπεί ευχάριστα και προσφέρει στο χαρμάνι δροσερή οξύτητα και νεύρο. Η παρατεταμένη γεμάτη, φρουτώδης επίγευση, στηρίζει τη γευστική ένταση και υπογραμμίζει ένα σύνολο με γοητευτικό χαρακτήρα, σε μια εξαιρετική οινική χρονιά.

Ποικιλιακή σύνθεση

Ροδίτης 80%, Μαλαγουζιά 20%

Παραγωγή

n/a

Δυνατότητα Παλαίωσης

2-3 έτη

Ωρίμανση

3-5 μήνες σε inox δεξαμενές

Προέλευση

Αμπελώνες ομάδας παραγωγών του Αγ. Παντελεήμονα, Αμυνταίου

Γευστικοί Συνδυασμοί

Πίνεται ευχάριστα μόνο του, αλλά και σε συνδυασμό με πιάτα μεσογειακής κουζίνας.

Αναλυτικά Χαρακτηριστικά

Αλκοολικός βαθμός:  12,5%
pH:  3,46
Ολική οξύτητα:  4,8 g/L
Πτητική οξύτητα:  0,36g/L
Σάκχαρα:  1,8 g/L
Φαινολικό δυναμικό:  n/a
Χρωματική ένταση:  n/a
Ελεύθερα/Ολικά θειώδη:  n/a

Ο αμπελώνας βρίσκεται στην αμπελουργική περιοχή του Αγ. Παντε- λεήμονα, στη ζώνη ονομασίας προέλευσης Αμύνταιο, σε υψόμετρο 700 μ. Η μέση παραγωγή δεν ξεπερνά τα 800 kg/στρ. Τα εδάφη των αμπελώνων είναι αμμώδη και συμβάλλουν στην παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, αλλά γίνεται ηπιότερο από την παρουσία τεσσάρων λιμνών, ευνοώντας την καλλιέργεια λευκών ποικιλιών.

Εφαρμόζεται προζυμωτική εκχύλιση, στην προσπάθεια να πάρουμε τις πρόδρομες αρωματικές ενώσεις, που υπάρχουν στο φλοιό του σταφυλιού και συμβάλλουν στη μετέπειτα αρωματική σύνθεση του κρασιού. Ακολουθεί στατική απολάσπωση και εμβολιασμός με επιλεγμένες ζύμες κατάλληλες για την ανάδειξη του αρωματικού χαρακτήρα της ποικιλίας. Οινοποίηση στους 15-16 °C για την Μαλα- γουζιά και 17-19 °C για τον Ροδίτη. Τέλος, το batonnage διάρκειας 3-5 μηνών στη δεξαμενή του προσδίδει δομή και μια πιο λιπαρή αίσθηση.

Βραβεύσεις

Downloads