All Vintages

Πληροφορίες εκ των έσω

Λαμπερό λεμονί χρώμα. Η μύτη έντονη και φρουτώδης, κυρίως με αρώματα πυρηνόκαρπων, εσπεριδοειδών, καθώς και με ντελικάτες ανθικές νότες στο φόντο. Το στόμα είναι τραγανό και ισορροπημένο, με παρόντα τα αρώματα της μύτης που οδηγούν σε μια δροσιστική επίγευση.

Ποικιλιακή σύνθεση

Ασύρτικο, Viognier, Chardonnay

Προέλευση

ΠΓΕ Μακεδονία

Γευστικοί Συνδυασμοί

Μια εξαιρετική επιλογή για να απολαύσετε ένα ποτήρι κρασί στο σπίτι ή την έξοδο, αλλά και για να συνδυάσετε με πιάτα με πιο ελαφριές γεύσεις. Πράσινες σαλάτες με σως εσπεριδοειδών, ψητά λαχανικά, ψάρι και κοτόπουλο, ζυμαρικά με φρέσκα λαχανικά και ελαφριές κρεμώδεις σως με τονισμένη οξύτητα.

Αναλυτικά Χαρακτηριστικά

Αλκοολικός βαθμός:  13.5%
Σάκχαρα:  1.4 g/L
Ολική οξύτητα:  4.8 g/L
pH:  3.51

Το μικρό μπλε τρακτέρ που χρησιμοποιούσε ο Γιάννης Μπουτάρης στις πρώτες φυτεύσεις στη Νάουσα τη δεκαετία του 70, αποτέλεσε την έμπνευση για τη δημιουργία αυτού του κρασιού. Με σεβασμό και γνώση από πρώτο χέρι της αφοσίωσης και της απαιτητικής δουλειάς (virtus et labor) που απαιτείται στο αμπέλι, μια αφιέρωση της ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ στον Έλληνα Αμπελουργό, καθώς και στην αξία της συνεργασίας, που βρίσκεται στην καρδιά της φιλοσοφίας του Κτήματός μας από την πρώτη μέρα.

Από επιλεγμένα αμπελοτόπια συνεργαζόμενων αμπελουργών σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, όπως η Ημαθία, η Πέλλα και η Γουμένισσα. Από το 1997 όταν και ιδρύθηκε το Κτήμα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ, καλλιεργούμε μακρόχρονες σχέσεις συνεργασίας με ντόπιους παραγωγούς, μεταφέροντας τεχνογνωσία και παρέχοντας υποστήριξη καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου. Στόχος μας είναι η διαφύλαξη των ξεχωριστών αμπελοοινικών παραδόσεων και η παροχή κινήτρων στις επόμενες γενιές να συνεχίσουν αυτή την ιδιαίτερα σημαντική κληρονομιά.

Τα σταφύλια τρυγούνται με το χέρι και οδηγούνται σε δονούμενη τράπεζα για αυστηρή διαλογή. Προζυμωτική εκχύλιση. Ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες (16-18⁰C) και παραμονή σε επαφή με ελαφριές οινολάσπες με περιοδική, ήπια ανάδευση (batonnage) για 4 μήνες. Το τελικό χαρμάνι γίνεται λίγο πριν την εμφιάλωση.

Βραβεύσεις

Downloads