All Vintages

Πληροφορίες εκ των έσω

Λαμπερό σομόν χρώμα. Ντελικάτη μύτη με κόκκινο φρούτο, κυρίως φράουλα και κεράσι, και νότες ροδάκινου και λουλουδιών. Στο στόμα, η δροσιστική οξύτητα βρίσκεται σε εξαιρετική αρμονία με τη γλυκειά αίσθηση και τον φρουτώδη χαρακτήρα. Ευχάριστη γλυκύτητα στο τελείωμα.

Ποικιλιακή σύνθεση

Ξινόμαυρο, Merlot

Προέλευση

ΠΓΕ Μακεδονία

Γευστικοί Συνδυασμοί

Σερβίρεται δροσερό (10 oC) και είναι ένα απολαυστικό απεριτίφ σε μια συγκέντρωση με φίλους στο σπίτι ή στην έξοδο. Μπορεί να συνδυαστεί με ελαφριά πιάτα και λευκά μαλακά τυριά, αλλά και με πικάντικες γεύσεις.

Αναλυτικά Χαρακτηριστικά

Αλκοολικός βαθμός:  12 %
Σάκχαρα:  11,7 g/L
Ολική οξύτητα:  5,1 g/L
pH:  3,48

Η διαλογή των σταφυλιών γίνεται με προσοχή από επιλεγμένους αμπελώνες συνεργαζόμενων αμπελουργών της Βόρειας Ελλάδας. Το κλίμα της ευρύτερης περιοχής με τη σημαντική διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στην ημέρα και τη νύχτα, αλλά και η ποικιλομορφία στην μορφολογία με συνδυασμό ορεινών όγκων αλλά και υγρού στοιχείου (γειτνίαση με θάλασσα, λίμνες, ποτάμια) δημιουργούν πολύ καλές συνθήκες για αμπελοκαλλιέργεια.

Προσεκτική διαλογή των καλύτερων ραγών σε δονούμενη τράπεζα για κάθε ποικιλία χωριστά. Σε άσπαστα σταφύλια γίνεται προζυμωτική εκχύλιση σε χαμηλή θερμοκρασία για 1 με 2 μέρες. Ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές και ήπια ανάδευση στις ελαφριές οινολάσπες (batonnage). Το χαρμάνι γίνεται πριν την εμφιάλωση.

Βραβεύσεις

Downloads