All Vintages

Πληροφορίες εκ των έσω

Αρώματα από φράουλα, κεράσι και τριαντάφυλλο, σε συνδυασμό με φινετσάτες νότες βανίλιας από το βαρέλι. Παρά τη νεότητά του, η αρωματική δύναμη και η δομή των τανινών, φανερώνουν ένα κρασί με χαρακτήρα και μεγάλο δυναμικό παλαίωσης, προϊόν μιας μεγάλης χρονιάς.

Ποικιλιακή σύνθεση

100% Ξινόμαυρο

Παραγωγή

n/a

Δυνατότητα Παλαίωσης

10-15 έτη

Ωρίμανση

16 μήνες σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια 225 και 500 λίτρων. Περαιτέρω αναγωγική παλαίωση στη φιάλη για 12 μήνες έως το λανσάρισμα στην αγορά

Προέλευση

ΠΟΠ Νάουσα, Επιλεγμένα αμπελοτεμάχια του Κτήματος στο Γιανακοχώρι

Γευστικοί Συνδυασμοί

Σύνθετα αρώματα, στιβαρή δομή τανινών και βελούδινη οξύτητα. Ένα εξαιρετικό ταίρι για κόκκινο κρέας και κυνήγι.

Αναλυτικά Χαρακτηριστικά

Αλκοολικός βαθμός:  14,5%
pH:  3,56
Ολική οξύτητα:  5,2 g/lt
Πτητική οξύτητα:  0,63 g/lt
Σάκχαρα:  2,7 g/lt
Φαινολικό δυναμικό:  n/a
Χρωματική ένταση:  n/a
Ελεύθερα/Ολικά θειώδη:  n/a

Ο αμπελώνας Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα βρίσκεται σε υψόμετρο 120-280., στους πρόποδες του ανατολικού Βερμίου. Το κλίμα της περιοχής είναι μεσογειακό και χαρακτηρίζεται από άφθονες βροχές τον χειμώνα και ήπια ξηρασία το καλοκαίρι . Το έδαφος αποτελεί ένα μωσαϊκό ποικίλων τύπων με μέτριες κλίσεις και πανοραμικό προσανατολισμό. Για το λόγο αυτό, η συνολική έκταση 550 στρεμ- μάτων, χωρίζεται σε 42 αμπελοτεμάχια, το καθένα με αυτόνομη καλλιεργητική φροντίδα. Για τη Ράμνιστα επιλέγονται Ξινόμαυρα από τεμάχια ελαφριά αμμοπηλώδη με σχετικά χαμηλό pH.

Η διαλογή του Ξινόμαυρου αποτελεί κρίσιμο σημείο για την ποιότητα του τελικού προϊόντος. Ο επιλεκτικός τρύγος που εφαρμόζεται χειρωνακτικά, μας επιτρέπει να πετύχουμε τον επιθυμητό βαθμό ωριμότητας της ράγας. Στην πρώτη ύλη της Ράμνιστας ασκούμε περίοδο προζυμωτικής εκχύλισης 6 ημερών στους 8-10ο C. Στη σοδειά του 2017 πραγματοποιήθηκε ζύμωση σε ξύλινες κάδες 5 τόνων (γαλλική δρυς) σε απόλυτα ελεγχόμενες θερμοκρασίες . Με σκοπό να ενισχυθεί η χρωματική και η γευστική ένταση του κρασιού, εφαρμόζεται η μέθοδος ανάδευσης στέμφυλων και γλεύκους με αυτόματο έμβολο, pigeage. Το τελικό χαρμάνι δημιουργήθηκε κατά τον 5-6 μήνα ωρίμασης των υποψήφιων συστατικών ενώ ο συνολι- κός χρόνος παλαίωσης σε δρύινα βαρέλια είναι 16 μήνες.

Βραβεύσεις

Downloads