All Vintages

Πληροφορίες εκ των έσω

Αρώματα από φράουλα, κεράσι και τριαντάφυλλο, σε συνδυασμό με φινετσάτες νότες βανίλιας από το βαρέλι. Παρά τη νεότητά του, η αρωματική δύναμη και η δομή των τανινών, φανερώνουν ένα κρασί με χαρακτήρα και μεγάλο δυναμικό παλαίωσης, προϊόν μιας μεγάλης χρονιάς.

Ποικιλιακή σύνθεση

100% Ξινόμαυρο

Παραγωγή

n/a

Δυνατότητα Παλαίωσης

10-15 έτη

Ωρίμανση

16 μήνες σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια 225 και 500 λίτρων. Περαιτέρω αναγωγική παλαίωση στη φιάλη για 8 μήνες

Προέλευση

Επιλεγμένα αμπελοτεμάχια του Κτήματος στο Γιαννακοχώρι

Γευστικοί Συνδυασμοί

Ένα εξαιρετικό ταίρι για κόκκινο κρέας και κυνήγι.

Αναλυτικά Χαρακτηριστικά

Αλκοολικός βαθμός:  13,7%
pH:  3,38
Ολική οξύτητα:  5,5 g/lt,
Πτητική οξύτητα:  0,58 g/lt,
Σάκχαρα:  n/a
Φαινολικό δυναμικό:  n/a
Χρωματική ένταση:  n/a
Ελεύθερα/Ολικά θειώδη:  n/a

Ο αμπελώνας Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα βρίσκεται σε υψόμετρο 280-330μ., στους πρόποδες του ανατολικού Βερμίου. Το κλίμα της περιοχής είναι μεσογειακό και χαρακτηρίζεται από άφθονες βροχές τον χειμώνα και ήπια ξηρασία το καλοκαίρι . Το έδαφος αποτελεί ένα μωσαϊκό ποικίλων τύπων με μέτριες κλίσεις και πανοραμικό προσανατολισμό. Για το λόγο αυτό, η συνολική έκταση 550 στρεμμάτων, χωρίζεται σε 42 αμπελοτεμάχια, το καθένα με αυτόνομη καλλιεργητική φροντίδα. Για τη Ράμνιστα επιλέγονται Ξινόμαυρα από τεμάχια ελαφριά αμμοπηλώδη με σχετικά χαμηλό pH.

Η διαλογή του Ξινόμαυρου αποτελεί κρίσιμο σημείο για την ποιότητα του τελικού προϊόντος. Ο επιλεκτικός τρύγος που εφαρμόζεται χειρωνακτικά, μας επιτρέπει να πετύχουμε τον επιθυμητό βαθμό ωριμότητας της ράγας. Στην πρώτη ύλη της Ράμνιστας ασκούμε περίοδο προζυμωτικής εκχύλισης 6 ημερών στους 8-10ο C. Στη σοδειά του 2016 πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά ζύμωση σε ξύλινες κάδες 5 τόνων (γαλλική δρυς) σε απόλυτα ελεγχόμενες θερμοκρασίες . Με σκοπό να ενισχυθεί η χρωματική και η γευστική ένταση του κρασιού, εφαρμόζεται η μέθοδος ανάδευσης στέμφυλων και γλεύκους με αυτόματο έμβολο, pigeage. Το τελικό χαρμάνι δημιουργήθηκε κατά τον 5-6 μήνα ωρίμασης των υποψήφιων συστατικών ενώ ο συνολικός χρόνος παλαίωσης σε δρύινα βαρέλια είναι 16 μήνες.

Βραβεύσεις

Downloads