All Vintages

Πληροφορίες εκ των έσω

Ανθώδη χαρακτήρα στη μύτη που προέρχεται από την επιλογή ζυμών. Αρώματα από λευκόσαρκο ροδάκινο, μικρά βερύκοκα και άγουρη φράουλα. Το στόμα ακολουθεί αρωματικά τη μύτη ενώ χαρακτηρίζεται από ελαφριά αίσθηση τανινών και ώριμη φυτικότητα (φύλλα ντομάτας, μανιτάρια). Παρούσα η δροσιστική οξύτητα, ενώ το μέτριο σε όγκο σώμα έχει λιπαρότητα.

Ποικιλιακή σύνθεση

n/a

Παραγωγή

n/a

Δυνατότητα Παλαίωσης

3-4 έτη

Ωρίμανση

n/a

Προέλευση

Αμπελώνες ηλικίας 60+ ετών ομάδας παραγωγών του Αγίου Παντελεήμονα στη ζώνη ΠΟΠ Αμύνταιο

Γευστικοί Συνδυασμοί

Συνοδεύει πιάτα της καλοκαιρινής μεσογειακής κουζί- νας, τηγανητούς μεζέδες, καθώς και ψάρια.

Αναλυτικά Χαρακτηριστικά

Αλκοολικός βαθμός:  13,0 %
pH:  3,13
Ολική οξύτητα:   6,6 g/l
Πτητική οξύτητα:  0,36 g/l
Σάκχαρα:  1,8 g/l
Φαινολικό δυναμικό:  n/a
Χρωματική ένταση:  n/a
Ελεύθερα/Ολικά θειώδη:  n/a

Το γλεύκος προέρχεται από την αφαίμαξη των δεξαμενών Ξινόμαυ- ρου που προορίζονται για την Καλή Ρίζα. Σταφύλια από παλαιά κλήματα 60-80 ετών. Οι επιλεγμένες ζύμες είναι αυτές που δίνουν ανθικό χαρακτήρα στη μύτη. Το κρασί διανύει περίοδο 4 μηνών με τακτικό batonnage (1-2 φορές την εβδομάδα) προκειμένου η λιπαρό- τητα να ισορροπήσει την αυξημένη οξύτητα. Η ζύμωση λαμβάνει χώρα σε χαμηλές θερμοκρασίες 17-19oC.

Ανθώδης χαρακτήρας στη μύτη που προέρχεται από την επιλογή ζυμών. Αρώματα από λευκόσαρκο ροδάκινο, μικρά βερίκοκα και άγουρη φράουλα. Το στόμα ακολουθεί αρωματικά τη μύτη ενώ χαρα- κτηρίζεται από ελαφριά αίσθηση τανινών και ώριμη φυτικότητα. Παρούσα η δροσιστική οξύτητα, ενώ το μέτριο σε όγκο σώμα έχει λιπαρότητα.

Βραβεύσεις

Downloads