All Vintages

Πληροφορίες εκ των έσω

Λαμπερό ανοικτό λεμονί χρώμα. Έντονος αφρισμός με επίμονες μικρές φυσαλλίδες. Έντονη μύτη με αρώματα τυπικά των ποικιλιών του χαρμανιού, με το βερίκοκο, το ροδάκινο και τις ανθικές νότες να κυριαρχούν. Φρέσκο και τραγανό και στο στόμα, με χαρακτήρα και σώμα. Δροσιστικό φρουτώδες τελείωμα.

Ποικιλιακή σύνθεση

Ξινόμαυρο

Προέλευση

ΠΓΕ Μακεδονία

Γευστικοί Συνδυασμοί

Ένα ιδανικό αφρώδες κρασί για κάθε περίσταση. Ως brut (ξηρό), μπορεί να συνδυαστεί εξαιρετικά με finger food, αλμυρά σνακ, τηγανητά ορεκτικά, αλλά και ελαφριά κρεμώδη γλυκά.

Αναλυτικά Χαρακτηριστικά

Αλκοολικός βαθμός:  12%
Σάκχαρα:  6.9 g/lit
Ολική οξύτητα:  5.3 g/lit
pH:  3.29

Η διαλογή των σταφυλιών γίνεται με προσοχή από επιλεγμένους αμπελώνες συνεργαζόμενων αμπελουργών της Βόρειας Ελλάδας. Το κλίμα της ευρύτερης περιοχής με τη σημαντική διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στην ημέρα και τη νύχτα, αλλά και η ποικιλομορφία στην μορφολογία με συνδυασμό ορεινών όγκων αλλά και υγρού στοιχείου (γειτνίαση με θάλασσα, λίμνες, ποτάμια) δημιουργούν πολύ καλές συνθήκες για αμπελοκαλλιέργεια.

Υψηλή οξύτητα, χαμηλά σάκχαρα και φαινολική ωρίμαση είναι τα ζητούμενα για την επιλογή των ποικιλιών για αυτό το αφρώδες blend. Τα σταφύλια ψύχονται για 12 ώρες πριν το πιεστήριο. Μετά την πρώτη ζύμωση, ο οίνος βάσης μεταφέρεται σε κλειστές δεξαμενές για τη δεύτερη ζύμωση όπου και παραμένει για 5 μήνες σε επαφή με τις ελαφριές οινολάσπες. Το κρασί μένει στη φιάλη για 5 ακόμη μήνες πριν την κυκλοφορία του στην αγορά.

Βραβεύσεις

Downloads