All Vintages

Πληροφορίες εκ των έσω

Η πιο πρόσφατη προσθήκη του Κτήματος Κυρ-Γιάννη βρίσκεται στην υπο-περιοχή της Γάστρας μέσα στην ΠΟΠ ζώνη της Νάουσας. Η Γάστρα είναι ένα από τα “cru” της Νάουσας, γνωστή για την υψηλή ποιότητά της αλλά και για την τοποθεσία της που συνήθως «αποφεύγει» τα έντονα καιρικά φαινόμενα. H συνολική καλλιεργήσιμη έκταση του αμπελώνα είναι 4.7 στρέμματα στα 205 μέτρα υψόμετρο. Το κρασί παράγεται από Ξινόμαυρα από το block C και είναι το πρώτο ροζέ κρασί του Κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ από Ξινόμαυρο Νάουσας

Ποικιλιακή σύνθεση

Ξινόμαυρο

Παραγωγή

2400 φιάλες

Δυνατότητα Παλαίωσης

4-5 χρόνια

Ωρίμανση

10 μήνες σε βαρέλια tonneau

Προέλευση

Νάουσα, Περιοχή Γάστρας

Γευστικοί Συνδυασμοί

Βοτανική μύτη με αρώματα λεβάντας και διακριτικές νότες βαρελιού. Στο στόμα, μικρά κόκκινα φρούτα, ώριμη ελιά και νότες βανίλιας. Κοφτερή οξύτητα και μαλακές αλλά διακριτές τανίνες. Μακρά επίγευση. Ένα ροζέ γαστρονομικό κρασί με κομψότητα και χαρακτήρα.

Αναλυτικά Χαρακτηριστικά

Αλκοολικός βαθμός:  14,5
pH:  3,42
Ολική οξύτητα:  7,0 gr/lt
Πτητική οξύτητα:  6,2 gr/lt
Σάκχαρα:  4,0 gr/lt
Φαινολικό δυναμικό:  
Χρωματική ένταση:  Απαλό σομόν χρώμα με πορτοκαλί ανταύγειες.
Ελεύθερα/Ολικά θειώδη:  

Με το χέρι στις 8 Οκτωβρίου 2022 και στρεμματική απόδοση στα 800 κιλά ανά στρέμμα.

Η πιο πρόσφατη προσθήκη του Κτήματος Κυρ-Γιάννη βρίσκεται στην υπο-περιοχή της Γάστρας μέσα στην ΠΟΠ ζώνη της Νάουσας. Η Γάστρα είναι ένα από τα “cru” της Νάουσας, γνωστή για την υψηλή ποιότητά της αλλά και για την τοποθεσία της που συνήθως «αποφεύγει» τα έντονα καιρικά φαινόμενα. H συνολική καλλιεργήσιμη έκταση του αμπελώνα είναι 4.7 στρέμματα στα 205 μέτρα υψόμετρο. Το κρασί παράγεται από Ξινόμαυρα από το block C και είναι το πρώτο ροζέ κρασί του Κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ από Ξινόμαυρο Νάουσας.

Ένα μέρος των σταφυλιών οδηγείται στο εκραγιστήριο όπου διαχωρίζεται η ράγα από το κοτσάνι. Ακολουθεί αυστηρή διαλογή σε δονούμενη τράπεζα πριν το κάθετο πιεστήριο. Το άλλο μέρος με ολόκληρα τσαμπιά οδηγείται απευθείας στο πιεστήριο. Οι χυμοί μεταφέρονται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 228 λίτρων και οβάλ δεξαμενές 10hl όπου γίνεται η ζύμωση για 10 μέρες σε θερμοκρασία αρχικά 10ο C και στη συνέχεια 19-20ο C. Ωρίμαση σε ξύλινα tonneaux των 10hl για 10 μήνες.

Βραβεύσεις

Downloads