All Vintages

Πληροφορίες εκ των έσω

Ρουμπινί χρώμα με χάλκινες φωτεινές ανταύγειες. Η γοητεία της παλαιότητας των αμπελιών Και το terroir του Αμυνταίου εκφράζονται ξεκάθαρα στο ποτήρι δίνοντας μας ένα κρασί ώριμο, μαλακό με τονισμένη οξύτητα και σαγηνευτική αρωματική ένταση. Στη μύτη ανακαλύπτουμε αρώματα κερασιού, άγριας φράουλας, τριαντάφυλλου αλλά και ίχνη φυσικότητας. Το πέρασμα από το βαρέλι του προσδίδει πλούσιο μαλακό σώμα με γραμμική επίγευση με μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης στην παλαίωση.

Ποικιλιακή σύνθεση

Ξινόμαυρο 100%

Παραγωγή

n/a

Δυνατότητα Παλαίωσης

5-8 έτη

Ωρίμανση

Εξελίσσεται για 12 μήνες με τη διαδικασία των αναδεύσεων σε ελαφριές οινολάσπες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 2ης και 3ης χρονιάς. Περαιτέρω αναγωγική παλαίωση στη φιάλη για 12 μήνες

Προέλευση

Αμπελώνες από την ομάδα παραγωγών του Αγίου Παντελεήμονα στη ζώνη ΠΟΠ Αμυνταίου

Γευστικοί Συνδυασμοί

n/a

Αναλυτικά Χαρακτηριστικά

Αλκοολικός βαθμός:  13,5%
pH:  n/a
Ολική οξύτητα:  6,2 g/lt
Πτητική οξύτητα:  0,44 g/lt
Σάκχαρα:  n/a
Φαινολικό δυναμικό:  n/a
Χρωματική ένταση:  n/a
Ελεύθερα/Ολικά θειώδη:  n/a

Το γλεύκος προέρχεται από 100% Ξινόμαυρο της περιοχής του Αμυνταίου, από τους αμπελώνες του Αγίου Παντελεήμονα. Η επιλογή των σταφυλιών γίνεται κατά τον τρύγο με βάση την ηλικία αλλά και την τεχνολογική ωριμότητά τους, δηλαδή την περιεκτικότητά τους σε σάκχαρα, φαινόλες και οξέα. Μεγάλη σημασία δίνεται και στην υγεία των σταφυλιών. Αμέσως μετά την παράδοσή τους στο οινοποιείο, τα σταφύλια ψύχονται στους 8-10°C. Ακολουθεί αποβοστρύχωση και εκραγισμός και στη συνέχεια προζυμωτική κρυοεκχύλιση για περίοδο 6 ημερών σε θερμοκρασία 10°C, με σκοπό την εκχύλιση περισσότερων αρωμάτων. Η αλκοολική ζύμωση διαρκεί περίπου 2 εβδομάδες, ενώ ακολουθεί μεταζυμωτική εκχύλιση 7 ημερών. Αμέσως μετά, το κρασί οδηγείται στα βαρέλια, όπου παραμένει για 12 μήνες ωρίμασης. Στο διάστημα αυτό, το κρασί υφίσταται μηλογαλακτική ζύμωση, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της ωρίμασης γίνεται ελαφριά ανάδευση των οινολασπών (batonnage). Στη συνέχεια, το κρασί εμφιαλώνεται και παραμένει στη φιάλη για 12 ακόμη μήνες.

Βραβεύσεις

Downloads