Τα εμβληματικά ερυθρά της Κυρ-Γιάννη Το τι υπάρχει και τι δεν υπάρχει σε αυτή τη ζωή είναι κάτι που καμιά φορά χωρά πολλή συζήτηση. Υπάρχουν μπλε αλεπούδες, ελιές που …
Τα ερυθρά της Κυρ-Γιάννη έρχονται από τη Νάουσα στο τραπέζι μας Κάθε εμβληματική Νάουσα της Κυρ-Γιάννη ταυτίζεται με μία φίνα έκφραση του Ξινόμαυρου. Η ρωμαλέα και δυνατή ποικιλία μπορεί να μας συστήσει σε μία τεράστια …
3/2/2019 Το Κτήμα Κυρ-Γιάννη στα “Βοροινά” της Αθήνας Η γνωστή και ιδιαίτερα δημοφιλής εκδήλωση γευστικής δοκιμής της ένωσης οινοποιών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Grande Bretagne, …
Ευχές για ένα ευτυχισμένο 2019 Πάντα, κατά τις μέρες πριν τη λήξη ενός έτους, όλα όσα προηγήθηκαν αποκτούν μια νέα δυναμική, μια ενέργεια που φέτος, καταφθάνει ακάθεκτη, απολύτως θετική …
Δελτίο τρύγου 2018: Μια χρονιά για «δυνατά νεύρα»! Η φετινή χρονιά μάς έκανε να σκεφτούμε δυο φορές τις παραδοσιακές μεθόδους αμπελουργίας, τον καιρό και τα κρασιά που φτιάχνουμε. Ο τρύγος είναι η …
Ο πιο όψιμος τρύγος στη πιο όψιμη περιοχή Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 η Κυρ-Γιάννη φύτεψε την ποικιλία Gewürztraminer στον αμπελώνα της Σαμαρόπετρας στο Αμύνταιο στα 700 μέτρα υψόμετρο. Στο ψυχρό …
Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού 2018: Στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη πάνω σε ένα μπλε τρακτέρ Από τον 19ο αιώνα που οι Γάλλοι περιηγητές Pouqueville και Cousinery και λίγο αργότερα, η Βρετανή Mary Adelaide Walker επισκέφθηκαν τη Νάουσα και εκθείασαν …
Διάκριση για το Ασύρτικο της Κυρ-Γιάννη στη Σουηδία! Το Ασύρτικο, ίσως η πιο γνωστή διεθνώς ελληνική λευκή ποικιλία, βρίσκει μία εξαιρετική έκφραση στο ψυχρό terroir της Φλώρινας. Η Κυρ-Γιάννη κυκλοφόρησε για πρώτη …