Το Κτήμα Κυρ-Γιάννη στην Vinisud 2016

10.02.2016

Από τις 15 έως τις 17 Φεβρουαρίου 2016 το Κτήμα Κυρ-Γιάννη παρουσίασε τα κρασιά του κατά τη διάρκεια της 12ης prog2016-winemosaic Vinisud στην Mediterranean Expression Area του Μosaic. Το project Wine Mosaic είναι ένας διεθνής μη κεδροσκοπικός οργανισμός που ασχολείται με την διατήρηση και την προώθηση των γηγενών ποικιλιών της Μεσογείου.

Κάτω από την ομπρέλα του εισαγωγέα μας στη Γαλλία Mavrommatis, η παρουσία της Κυρ-Γιάννη εστίασε στο Ξινόμαυρο, την ευγενή ελληνική ερυθρή ποικιλία από τον Βορρά. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα Ξινόμαυρα της Κυρ-Γιάννη από το Αμύνταιο (Καλή Ρίζα και  Ακακίες)  και τη Νάουσα (Ράμνιστα, Κτήμα Κυρ-Γιάννη και Διάπορος).

Η παρουσίαση “Οι Βουργουνδίες της Μεσογείου: Ξινόμαυρο και Nerello Mascelese” την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης, με πολύ μεγάλη συμμετοχή. Κατά τη διάρκειά της πραγματοποιήθηκε μια συγκριτική γευσιγνωσία με 4 εμβληματικές ποικιλίες που, εκτός από το Ξινόμαυρο, ήταν το Carignan Blanc από τη Languedoc, το Pinot Noir της Βουργουνδίας και το Nerello Mascelese από την Έτνα.

Η γευστική δοκιμή του Ξινόμαυρου τόνισε την έκφραση της ποικιλίας στα δύο οινοπέδια που δραστηριοποιείται η Κυρ-Γιάννη: Την πιο φρουτένια, κομψή έκφραση από το Αμύνταιο  (Kali Riza 2013) και την πιο σύνθετη και φυτική από τη Νάουσα (Ράμνιστα 2011). Οι συμμετέχοντες είχνα την δυνατότητα να δοκιμάσουν το Single Vineyard Διάπορος του 2012 καθώς και μια παλαιότερη σοδεία της Ράμνιστας από το 2006.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Κτήμα Κυρ-Γιάννη επικοινωνήστε με το  info@kiryianni.gr ή καλέστε στο 23320 51100.

Vinisud 2010
Vinisud