Τα ερυθρά της Κυρ-Γιάννη έρχονται από τη Νάουσα στο τραπέζι μας Κάθε εμβληματική Νάουσα της Κυρ-Γιάννη ταυτίζεται με μία φίνα έκφραση του Ξινόμαυρου. Η ρωμαλέα και δυνατή ποικιλία μπορεί να μας συστήσει σε μία τεράστια …
3/2/2019 Το Κτήμα Κυρ-Γιάννη στα “Βοροινά” της Αθήνας Η γνωστή και ιδιαίτερα δημοφιλής εκδήλωση γευστικής δοκιμής της ένωσης οινοποιών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Grande Bretagne, …
Ευχές για ένα ευτυχισμένο 2019 Πάντα, κατά τις μέρες πριν τη λήξη ενός έτους, όλα όσα προηγήθηκαν αποκτούν μια νέα δυναμική, μια ενέργεια που φέτος, καταφθάνει ακάθεκτη, απολύτως θετική …
Δελτίο τρύγου 2018: Μια χρονιά για «δυνατά νεύρα»! Η φετινή χρονιά μάς έκανε να σκεφτούμε δυο φορές τις παραδοσιακές μεθόδους αμπελουργίας, τον καιρό και τα κρασιά που φτιάχνουμε. Ο τρύγος είναι η …
Ο πιο όψιμος τρύγος στη πιο όψιμη περιοχή Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 η Κυρ-Γιάννη φύτεψε την ποικιλία Gewürztraminer στον αμπελώνα της Σαμαρόπετρας στο Αμύνταιο στα 700 μέτρα υψόμετρο. Στο ψυχρό …
Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού 2018: Στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη πάνω σε ένα μπλε τρακτέρ Από τον 19ο αιώνα που οι Γάλλοι περιηγητές Pouqueville και Cousinery και λίγο αργότερα, η Βρετανή Mary Adelaide Walker επισκέφθηκαν τη Νάουσα και εκθείασαν …
Διάκριση για το Ασύρτικο της Κυρ-Γιάννη στη Σουηδία! Το Ασύρτικο, ίσως η πιο γνωστή διεθνώς ελληνική λευκή ποικιλία, βρίσκει μία εξαιρετική έκφραση στο ψυχρό terroir της Φλώρινας. Η Κυρ-Γιάννη κυκλοφόρησε για πρώτη …
Η Καλή Ρίζα 2016, best value ελληνικό ερυθρό για το 2018 από το Wine Advocate! Το Wine Advocate δημοσίευσε τη λίστα με τα καλύτερα κρασιά για το 2018, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται η Καλή Ρίζα της σοδειάς του 2016. …