Δελτίο τρύγου 2018: Μια χρονιά για «δυνατά νεύρα»! Η φετινή χρονιά μάς έκανε να σκεφτούμε δυο φορές τις παραδοσιακές μεθόδους αμπελουργίας, τον καιρό και τα κρασιά που φτιάχνουμε. Ο τρύγος είναι η …
Ο πιο όψιμος τρύγος στη πιο όψιμη περιοχή Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 η Κυρ-Γιάννη φύτεψε την ποικιλία Gewürztraminer στον αμπελώνα της Σαμαρόπετρας στο Αμύνταιο στα 700 μέτρα υψόμετρο. Στο ψυχρό …
Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού 2018: Στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη πάνω σε ένα μπλε τρακτέρ Από τον 19ο αιώνα που οι Γάλλοι περιηγητές Pouqueville και Cousinery και λίγο αργότερα, η Βρετανή Mary Adelaide Walker επισκέφθηκαν τη Νάουσα και εκθείασαν …
Διάκριση για το Ασύρτικο της Κυρ-Γιάννη στη Σουηδία! Το Ασύρτικο, ίσως η πιο γνωστή διεθνώς ελληνική λευκή ποικιλία, βρίσκει μία εξαιρετική έκφραση στο ψυχρό terroir της Φλώρινας. Η Κυρ-Γιάννη κυκλοφόρησε για πρώτη …
Η Καλή Ρίζα 2016, best value ελληνικό ερυθρό για το 2018 από το Wine Advocate! Το Wine Advocate δημοσίευσε τη λίστα με τα καλύτερα κρασιά για το 2018, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται η Καλή Ρίζα της σοδειάς του 2016. …
Στα 50 καλύτερα κρασιά για το 2018 η Ράμνιστα σύμφωνα με το VinePair Τα τελευταία χρόνια, το ελληνικό κρασί κερδίζει δυναμικά ολοένα και περισσότερο έδαφος στο παγκόσμιο οινικό χάρτη και οι γηγενείς ποικιλίες, όπως το Ξινόμαυρο, γίνονται …
H Διάπορος και η Μπλε Αλεπού της σοδειάς του 2016 είναι διαθέσιμες Αρχές Δεκεμβρίου 2018 διατέθηκε στην ελληνική και διεθνή αγορά η σοδειά του 2016 δύο ετικετών του Κτήματος Κυρ-Γιάννη περιορισμένης κυκλοφορίας, της Διαπόρου και της …
10/12/2018 «Τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων» τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 Το Κτήμα Κυρ-Γιάννη συμμετέχει για ακόμα μία χρονιά στην εκδήλωση “ΒορΟινά των Χριστουγέννων”, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018, από τις 6 το απόγευμα, έως …