Από 19 έως 21 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός του ελληνικού κρασιού, ο «Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Αμπελοοινικής Προέλευσης Θεσσαλονίκης». Η Ένωση Οινοπαραγωγών Βορείου Ελλάδος, έχοντας όλα αυτά τα χρόνια ως στόχο την ανάδειξη και προβολή των ποιοτικών Επώνυμων Εμφιαλωμένων Οίνων και Αποσταγμάτων αμπελοοινικής προέλευσης, διοργανώνει τον «Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης» από το 1999 με τη συμμετοχή οίνων απ’ όλο τον κόσμο.
Το νέο σύστημα αξιολόγησης, το οποίο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στον Διαγωνισμό του 2018 και λειτουργεί σύμφωνα με τα Αυστραλιανά πρότυπα, έλαβε πολύ θετικές κριτικές από όλους τους εμπλεκόμενους, κριτές και οινοποιούς, καθιστώντας τον Διαγωνισμό Θεσσαλονίκης έναν από τους πιο σύγχρονους και αξιόπιστους διαγωνισμούς διεθνώς.
Το υψηλό επίπεδο του Διαγωνισμού επιβεβαιώνεται από τη συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων γευσιγνωστών, οινολόγων, Masters of Wine, sommeliers, κριτών γεύσης, δημοσιογράφων και επαγγελματιών οίνου, από όλο τον κόσμο, οι οποίοι μέσα από εντατικές τυφλές γευσιγνωσίες αναδεικνύουν τους οίνους και τα αποστάγματα που ξεχωρίζουν σε βαθμολογία, διεκδικώντας ένα βραβείο.
Αναλυτικές πληροφορίες για τον Διαγωνισμό, τον κανονισμό του και τον τρόπο συμμετοχής, καθώς και για τους γευσιγνώστες-κριτές, τους χορηγούς και τους στόχους του, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.tiwc.gr