18/12/2016 Το Κτήμα Κυρ-Γιάννη στην έκθεση “Αφρός & Φυσαλίδες” Αν και πιστεύουμε ότι τα αφρώδη μπορούμε να τα απολαμβάνουμε κάθε στιγμή κατά τη διάρκεια του χρόνου – δεν απαιτείται πλέον η “δικαιολογία” της …
3 – 4/12/2016 To Κτήμα Κυρ-Γιάννη στον “Χάρτη των Γεύσεων” στη Θεσσαλονίκη Το Κτήμα Κυρ-Γιάννη συμμετέχει στον “Χάρτη των Γεύσεων” το Σαββατοκύριακο 3 & 4 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, (Αποθήκη Γ, Λιμάνι Θεσσαλονίκης). Πρόκειται για το ετήσιο …
9 – 11/12/2016 Νάουσα, η Πόλη του Οίνου Η Νάουσα είναι η «Καρδιά του Ξινόμαυρου». To τριήμερο από 9 έως και 11 Δεκεμβρίου 2016 η πόλη γιορτάζει την οινοπαραγωγική παράδοση ενός αιώνα …
Το Κτήμα Κυρ-Γιάννη στα Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά Το Κτήμα Κυρ-Γιάννη συμμετέχει στα “Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά” στις 27 Νοεμβρίου 2016, την εκδήλωση γευστικής δοκιμής που θα πραγματοποιηθεί το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στην …
Ξινόμαυρο: η μοναδική έκφραση του μακεδονίτικου terroir Το Ξινόμαυρο είναι χωρίς αμφιβολία η πιο ευγενής ποικιλία του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, που, λόγω του δύστροπου χαρακτήρα της, έχει δίκαια κερδίσει τον τίτλο η …
13 Νοεμβρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού θεσμοθετήθηκε το 2009 και γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου με τη συμμετοχή οινοποιείων – μελών του Ευρωπαϊκού …
Κρασιά όψιμου τρύγου: η γλυκιά ανταμοιβή της υπομονής Έχοντας ήδη φτάσει στις αρχές Νοεμβρίου, τα αμπέλια αρχίζουν να ετοιμάζονται για τον χειμερινό λήθαργο. Η πορεία αυτή είναι η φυσιολογική για τον κύκλο …
Τα παλιά αμπέλια του Ξινόμαυρου Τα κρασιά από Ξινόμαυρο γίνονται καλύτερα όσο περνούν τα χρόνια. Συμβαίνει άραγε το ίδιο και με τα αμπέλια του Ξινόμαυρου; Είναι τα …