Στέλλιος Μπουτάρης: Να δούμε με αισιοδοξία και χαμόγελο το μέλλον!

29.04.2020

Αγαπητοί Φίλοι,

Ελπίζω, εσείς κι οι αγαπημένοι σας, να είστε όλοι καλά.

Οι τελευταίες 45 μέρες που διανύσαμε ήταν πολύ δύσκολες για όλους μας. Ήταν μια πρωτόγνωρη κατάσταση που μας επέβαλλε να παραμένουμε στο σπίτι σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας.  Ήταν μια περίοδος που σημαδεύτηκε από την αλληλεγγύη, την αυταπάρνηση πολλών συμπολιτών μας και την εσωτερική ενδοσκόπηση για την επόμενη μέρα.

Ως εκ φύσεως αισιόδοξος άνθρωπος, θα ήθελα να κρατήσουμε τα  θετικά στοιχεία όλης αυτής της κατάστασης. Ήρθαμε πιο κοντά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, μοιραστήκαμε στιγμές, διαβάσαμε, μαγειρέψαμε, περάσαμε δημιουργικά και όσο πιο ευχάριστα γινόταν την παραμονή μας στο σπίτι. Σ’ αυτή την προσπάθεια, συνέβαλε και η ομάδα της Κυρ-Γιάννη, δημοσιεύοντας στο site και τα social media του Κτήματος ενδιαφέρον περιεχόμενο σχετικά με τον τρύγο του 2019, τις εργασίες που γίνονται αυτή την περίοδο στο αμπέλι και νέα για τα κρασιά μας. Παράλληλα, πραγματοποιήσαμε στο instagram την δράση #krasistospiti, στηρίζοντας το Ελληνικό Επώνυμο Κρασί.

Η δουλειά όμως στο Κτήμα δε σταμάτησε: Φυτέψαμε 30 στρέμματα στο Αμύνταιο, τελειώνουμε με τα «πρατσινάδια», όπως λέγεται τοπικά το βλαστολόγημα, τα ερυθρά κρασιά του 2018 αποσύρονται από τα βαρέλια κι εμφιαλώνονται για να οδηγηθούν σε περαιτέρω παλαίωση στην κάβα μας, οι εμφιαλώσεις των λευκών  της υπέροχης σοδειάς του 2019 εμφιαλώνεται για να καλύψει την ζήτηση σήμερα.  Η ζωή συνεχίζεται!

Ο νέος μήνας που έρχεται αποτελεί το σύμβολο της άνοιξης, των λουλουδιών και της βλάστησης. Πάνω απ’ όλα όμως, είναι μήνας χαράς που εκδηλώνεται από την πρώτη κιόλας μέρα! Έτσι ελπίζω να είναι από δω και πέρα η καθημερινότητάς μας! Όπως η φύση νικάει τον χειμώνα και προετοιμάζεται για τη νέα καρποφορία, και εμείς να αφήσουμε πίσω όλες τις δυσάρεστες καταστάσεις και να δούμε με αισιοδοξία και χαμόγελο το μέλλον!

Καλό μήνα και καλή δύναμη!

Στέλλιος Μπουτάρης