Κυκλοφόρησε η “Νάουσσα” Κυρ-Γιάννη! 

29.04.2020
© winephotography.gr

Η Νάουσσα Κυρ-Γιάννη 2017, η νέα ετικέτα του Κτήματος, είναι πλέον διαθέσιμη!

Η ιστορία πέντε γενιών της οικογένειας Μπουτάρη αλλά και η συντομότερη του Κτήματος Κυρ-Γιάννη είναι συνδεδεμένες με την αμπελουργική περιοχή της Νάουσας. Στη μικρή αυτή ποιοτική ΠΟΠ ζώνη της Κεντρικής Μακεδονίας βασιλιάς είναι το Ξινόμαυρο!

«Ο αμπελώνας στην περιοχή χτυπήθηκε από τη φυλλοξήρα και σχεδόν αποδεκατίστηκε στην  δεκαετία του ’50. Το 1968 ο πατέρας μου Γιάννης κι η εταιρεία Μπουτάρη έκανε το μεγάλο βήμα με το Κτήμα στο Γιανακοχώρι. Φύτεψε νέα αμπέλια γιατί ήθελε να δείξει σε όλους τους αμπελουργούς ότι δεν εγκαταλείπουμε, είμαστε και θα είμαστε εκεί»,  αναφέρει ο Στέλλιος Μπουτάρης, Οινοποιός της Κυρ-Γιάννη. «Αυτό ήταν το έναυσμα της αναμπέλωσης και σήμερα η ζώνη έχει οικονομική υγεία, 5.000 στρέμματα αμπελώνες, πάνω από 20 οινοποιεία και νέους και δυναμικούς παραγωγούς!»

Το Κτήμα Κυρ-Γιάννη δουλεύει όσο λίγοι επάνω στο Ξινόμαυρο.  Η αγάπη του καταναλωτή μαζί με τις πολυπληθείς βραβεύσεις της Διαπόρου, της Ράμνιστας, αλλά και της Καλής Ρίζας το πιστοποιούν. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα www.warehouse10.gr  και τα αμπελοτόπια “Λίμνη”, “Σινιάκι” και “Κυκλάμινα”, τα λεγόμενα “cru” της Ράμνιστας στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη, ειδικές εμφιαλώσεις για τους λάτρεις της ποικιλίας.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να λανσαριστεί μια “Νάουσσα Κυρ-Γιάννη”! Βαρύ το όνομα, το οποίο έρχεται όμως σε αντίθεση με την κομψότητα του νέου κρασιού. Επιλεγμένοι, νέοι αμπελώνες του Κτήματος και της ζώνης, σύντομες εκχυλίσεις και ισορροπημένη παλαίωση στο βαρέλι είναι τα συστατικά που κάνουν το νέο κρασί της Κυρ-Γιάννη μια μοντέρνα Νάουσσα, με έντονο και ζωηρό φρούτο φράουλας και κερασιού, ισορροπημένη οξύτητα και μαλακές τανίνες. Πίνεται μόνο του και συνοδεύει κόκκινες σάλτσες, τυριά, και ελαφριά γεύματα με λιπαρότητα, όπως αλλαντικά.

«Πολλές γενιές Ελλήνων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μεγάλωσαν με “Νάουσα Μπουτάρη” στο κυριακάτικο τραπέζι. Μας πήρε πολλά χρόνια για να λανσάρουμε τη δική μας Νάουσσα Κυρ-Γιάννη. Ήθελα όμως να είμαστε σίγουροι ότι αυτή η φιάλη στηρίζει την ιστορία της οικογένειας, αλλά βλέπει στο μέλλον, και μιλάει στους νέους καταναλωτές» συμπληρώνει ο Στέλλιος Μπουτάρης.

Η Νάουσσα Κυρ-Γιάννη είναι διαθέσιμη από το δίκτυο της Β.Σ. Καρούλιας στην Ελλάδα, την Α.Σ. Ξιναρής & Υιοί στην Κύπρο και τους κατά τόπους εισαγωγείς και διανομείς της Κυρ-Γιάννη σε 36 υπόλοιπες χώρες.

Στην Υγειά σας και καλή απόλαυση!