Άνοιξη ζωής, ας μπούμε στο πνεύμα της!

30.04.2020
© spoonofcopper.com

Τι κάνει την πρώτη μέρα του Μάη τόσο ξεχωριστή; Στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη νιώθουμε πως είναι μια επιβεβαίωση δύναμης. Η Πρωτομαγιά είναι συνυφασμένη με τη φύση και την ακμή της. Γι’ αυτό, ακόμη και μέσα στην πιο πρωτόγνωρη απειλή, γεννά εντός μας αισιοδοξία και μαχητικότητα. Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την άνοιξη, η ζωή ευδοκιμεί ξανά. Είναι επιλογή μας να την τιμήσουμε, αντλώντας όση ενέργεια μπορεί να μας δώσει. Στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη θα γιορτάσουμε φέτος, την 1η Μαΐου με αυτό το πνεύμα και το L’ Esprit du Lac.

Το L’ Esprit du Lac είναι η πιο νέα δημιουργία της Κυρ-Γιάννη και ένας από τους τέσσερις χαρισματικούς ροζέ οίνους της εταιρείας με ονομασία προέλευσης από το Αμύνταιο. Το όνομά του παραπέμπει στις λίμνες της περιοχής, που είναι εξαιρετικά σημαντικές για τον αμπελώνα, καθώς ορίζουν το μικροκλίμα και εξισορροπούν τις ακραίες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του έτους.  Φτιάχνεται από Ξινόμαυρο 100% και φέρει στην ετικέτα την ένδειξη «vielles vignes», αφού τα σταφύλια που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του προέρχονται από παλιά αμπέλια ηλικίας άνω των 30 ετών που παρά τις περιορισμένες τους αποδόσεις δίνουν καρπό καλύτερης ποιότητας.

© spoonofcopper.com

Το L ’Esprit du Lac είναι ένα εξαιρετικά κομψό και ευθύβολο κρασί με απαλό σομόν σομόν χρώμα που παραπέμπει στα ροζέ της Προβηγκίας. Διακριτικό στη μύτη με αρώματα από λουλούδια, λευκόσαρκα φρούτα και νότες φράουλας και φύλλων ντομάτας, δροσίζει τον ουρανίσκο ευχάριστα με ενδεικτικές ταννίνες που μόνο ελάχιστοι γνώστες θα αναγνωρίσουν.

Με βαθμό αλκοόλ 12,5%, το L’ Esprit du Lac είναι το τέλειο απεριτίφ. Ωστόσο, η σπάνια ποιότητά του που προκύπτει από τους παλαιότερους αμπελώνες του terroir, είναι ιδανική για να αναδείξει αμυλώδη πιάτα, όπως ριζότο, φρέσκα ζυμαρικά, κουσκούς και όσπρια χωρίς ιδιαίτερα, λεμονάτη γεύση. Το sushi είναι επίσης, ένας από τους αγαπημένους του συντρόφους.

Για αυτήν την παράξενη Πρωτομαγιά, όπου η κοινωνική απόσταση παραμένει κρίσιμη για όλους μας – ειδικά για τους εργαζόμενους που βάζουν τη ζωή τους στην πρώτη γραμμή – προτείνουμε ανεπιφύλακτα να γιορτάσουμε στο σπίτι με ένα ροζ πικ-νικ καλάθι γεμάτο καλούδια κι ένα μπουκάλι L ‘Esprit du Lac. Αφήστε τον εαυτό σας να απολαύσει την ησυχία των δρόμων, αποφύγετε τα πλήθη, ακούστε τα πουλιά να κελαηδάνε στη γειτονιά σας, ανοίξτε το δρόμο σας στη ζωή έχοντας ως σημείο αναφοράς το πρωτομαγιάτικο πνεύμα. Σηκώστε το ποτήρι σας για να τιμήσετε την ικανότητα του πλανήτη μας να αναγεννάται και μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας την πίστη πώς ό,τι κι αν σας φέρει η ζωή, θα είναι εκείνο που θα σας βοηθήσει να εξελιχθείτε και να συνδεθείτε με την ομορφιά και το μέγα μυστήριο του κόσμου μας.