Μαλαγουζιά 2019, Warehouse 10 Κυρ-Γιάννη

23.11.2020


Τα τελευταία χρόνια, η Μαλαγουζιά κατέχει κυρίαρχη θέση στο portfolio πολλών Ελληνικών Οινοποιείων, αποτελώντας must-have ποικιλία την οποία συναντάμε σε blends ή μονοποικιλιακούς οίνους. Το 2004, η Κυρ-Γιάννη φύτεψε για πρώτη φορά Μαλαγουζιά η οποία μέχρι πρότινος συμμετείχε σε διάφορες ετικέτες του Κτήματος. Μετά τον τρύγου του 2019, δοκιμάσαμε το κρασί και μας ενθουσίασε! Έχει όμως χώρο η Ελληνική αγορά για μια ακόμη Μαλαγουζιά; Δε το σκεφτήκαμε πολύ. Το κρασί έπρεπε να κυκλοφορήσει. Τελικά, η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Warehouse 10 όπου φιλοξενούνται ιδιαίτερες και ακυκλοφόρητες ετικέτες, μας έδωσε τη λύση!

Το χρώμα της, λεμονί, μέτριας έντασης με πράσινες ανταύγειες ενώ τα αρώματα δομούν την αίσθηση φρεσκάδας. Στη μύτη ξεδιπλώνονται ανθικά χαρακτηριστικά όπως τριαντάφυλλο και εσπεριδοειδή, ενώ έντονα είναι τα πράσινα φρούτα, μήλου και αχλαδιού, χαρακτηριστικά της ποικιλίας. Η αρωματική παλέτα συνεχίζει με νότες πυρηνόκαρπες και εσπεριδοειών που δομούν μία αίσθηση φρεσκάδας. Το στόμα ασυνήθιστα πλούσιο με ευχάριστη οξύτητα και λεμονάτα χαρακτηριστικά. Η επίγευση τόση, ώστε να μη την «ξεχνάς» εύκολα! Πίνεται ευχάριστα σαν aperitif και συνδυάζεται με πράσινες σαλάτες αλλά και τηγανιτούς μεζέδες της Ελληνικής κουζίνας.

Η Μαλαγουζιά 2019, εμφιαλώθηκε σε περιορισμένο αριθμό φιαλών και κυκλοφορεί αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.warehouse10.gr .