Άνθιση στο αμπέλι: Στην τελική ευθεία για τον τρύγο του 2020!

28.05.2020

 

Η αντίστροφη μέτρηση για τον τρύγο του 2020 ξεκίνησε με την έναρξη της άνθισης στο αμπέλι.

Φέτος, στους αμπελώνες του Κτήματος στη Νάουσα, η άνθιση ξεκίνησε στα μέσα του μήνα και συνεχίζεται ομαλά με ιδανικές θερμοκρασίες, πλέον λίγο χαμηλότερες από τις συνήθεις για την εποχή και χωρίς πολλές βροχοπτώσεις. Αναμένουμε την καρπόδεση για να κάνουμε μια πρώτη εκτίμηση των φετινών αποδόσεων.

Από την άνθιση ως τον τρύγο υπολογίζουμε 90-100 ημέρες για τα Merlot και Syrah και 110-120 ημέρες για το Ξινόμαυρο.

Στο Αμύνταιο, οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες στα μέσα του Μαΐου ωθούσαν τα φυτά σε πρώιμη για την περιοχή άνθιση, που όμως δεν ξεκίνησε ακόμα, παρά μόνο για το Chardonnay, εξαιτίας της πτώσης της θερμοκρασίας των τελευταίων ημερών του μήνα.