All Vintages

Πληροφορίες εκ των έσω

Λαμπερό λεμονοπράσινο χρώμα. Πολύ εκφραστική μύτη από λευκά άνθη, λευκόσαρκο ροδάκινο, κυδώνι αλλά και νότες από εσπεριδοειδή. Τα αρώματα ακολουθούν και στο στόμα, όπου η οξύτητα προσδίδει σφρίγος και ένταση στο γεμάτο σώμα. Μακρά επίγευση.

Ποικιλιακή σύνθεση

Mαλαγουζιά 100%

Προέλευση

ΠΓΕ Φλώρινα

Γευστικοί Συνδυασμοί

Με παρατεταμένη επίγευση η Μαλαγουζιά συνοδεύει ευχάριστα ορεκτικά της Μεσογειακής κουζίνας, δροσιστικές σαλάτες και τυριά αλλά μπορείτε να την απολαύσετε και ως απεριτίφ.

Αναλυτικά Χαρακτηριστικά

Αλκοολικός βαθμός:  13.5%
Σάκχαρα:  2.0 g/lt
Ολική οξύτητα:  5.1 g/lt
pH:  3.44

Η χρονιά χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα ξηροθερμικές συνθήκες — τις εντονότερες των τελευταίων είκοσι ετών. Τα φαινολογικά στάδια (έκπτυξη, άνθηση, περκασμός) εμφανίστηκαν 10–12 ημέρες νωρίτερα από το συνηθισμένο, ενώ η άγονη τοποθεσία του αμπελώνα οδήγησε σε υδατική καταπόνηση των φυτών, με αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής κατά περίπου 20%. Ωστόσο, οι ίδιες κλιματικές συνθήκες , σε συνδυασμό με το υψόμετρο, συνέβαλαν στην ομαλή και χωρίς πιέσεις από ασθένειες ωρίμαση των σταφυλιών.

Τρύγος: Με το χέρι στις 25 Αυγούστου 2024 -νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά- και με την απόδοση στα 670 κιλά /στρέμμα.

Το block #11 της ‘Σαμαρόπετρας’, του αμπελώνα του Κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ στον Άγιο Παντελεήμονα Αμυνταίου στη Φλώρινα, πήρε το όνομα ‘Μπάρα’. Αγγίζει τα 720 μέτρα, ένα από τα μεγαλύτερα υψόμετρα που καλλιεργείται η ποικιλία στην Ελλάδα.

Έτος φύτευσης: 2004
Έκθεση: ΒΔ
Σύστημα διαμόρφωσης: Μονό guyot
Πυκνότητα φύτευσης (φυτά/στρ): 380
Κλίση: 10%
pH εδάφους: 8.1
Έδαφος: Αμμοπηλώδες

Αυστηρή διαλογή των καλύτερων τσαμπιών σε τράπεζα. Προζυμωτική κρυοεκχύλιση. Ζύμωση στους 16 με 18 °C σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Παραμονή για 6 μήνες σε επαφή με τις λεπτές οινολάσπες εφαρμόζοντας ήπια ανάδευση (bâtonnage) περιοδικά.

Downloads