10.000 επισκέπτες στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα το 2022

24.01.2023

Από τότε που ήταν απλά ένα όραμα, βλέπαμε το οινοτουριστικό κέντρο ως μια ορθάνοικτη πόρτα στον κόσμο της ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ. Σήμερα, 12 μήνες από τότε που οι εγκαταστάσεις πήραν την τελική τους μορφή στο Κτήμα μας στο Γιαννακοχώρι της Νάουσας, έχουμε υποδεχτεί σχεδόν 10.000 επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ένα νούμερο πραγματικά εντυπωσιακό.

Από την αρχή, βασίσαμε αυτό το πολύ σύνθετο εγχείρημα σε μια πολύ απλή αρχή: να είμαστε ο εαυτός μας. Αυθεντικοί, δοτικοί και ανεπιτήδευτοι. Σκοπός μας δεν ήταν να φτιάξουμε ένα ακόμη επισκέψιμο οινοποιείο με ξεναγήσεις κάθε ώρα, σταθερές γευσιγνωσίες, πωλητήριο. Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια αισθητηριακή “εμπειρία ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ” που να αγκαλιάζει την ιστορία και το όραμά μας για το κρασί, την γαστρονομικη κουλτούρα, τον τόπο και τη φύση. Να δώσουμε τον χώρο σε κάθε επισκέπτη να νιώσει οικεία, να εξερευνήσει, να μάθει, να δοκιμάσει, να μοιραστεί. Να στηρίξουμε τη Νάουσα ως προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα σε καθετί που προσφέρουμε.

Όλο αυτό λειτουργεί όπως θέλαμε χάρη στους ανθρώπους μας. Αεικίνητοι και δημιουργικοί, απολαμβάνουν να είναι οικοδεσπότες και ξεναγοί στον κόσμο της ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ. Φροντίζουν να βρίσκουν νέες ιδέες, να κάνουν νέες προτάσεις, να ανανεώνουν συνεχώς την ατζέντα εκδηλώσεων και θεματικών δράσεων δίνοντας ζωή στις εγκαταστάσεις μας.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν νέες, αγαπημένες, σπάνιες και πειραματικές ετικέτες στο wine bar μας. Η κουζίνα μας βρίσκεται στα χέρια της Κυριακής Φωτοπούλου. Η βραβευμένη σεφ συνδυάζει τη δημιουργικότητα με παραδοσιακές συνταγές και προσεγμένες πρώτες ύλες μικρών παραγωγών, προσφέροντας απολαυστικές προτάσεις για να συνοδεύσουν τα κρασιά ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ. Η ατμοσφαιρική αίθουσα γευσιγνωσίας πάνω από το κελλάρι, είναι ιδανική για ένα ταξίδι στις εμβληματικές ετικέτες του Κτήματός μας. Η αίθουσα διαλέξεων μπορεί να φιλοξενήσει εταιρικές παρουσιάσεις που θα κλείσουν με ένα υπέροχο food and wine τραπέζι για τα στελέχη και τους πελάτες. Ο καλός καιρός δίνει το έναυσμα για περιπατητικές εξορμήσεις, ποδηλατάδες, γιόγκα, μαθήματα φωτογραφίας, πικ νικ, αλλά και θερινό σινεμά σε απόσταση αναπνοής από τα αμπέλια του Ξινόμαυρου.

Γιατί το κρασί στο οινοτουριστικό μας κέντρο στο Γιαννακοχώρι, δεν είναι μόνο ό,τι υπάρχει στη φιάλη και ό,τι απολαμβάνουμε στο ποτήρι μας. Είναι ιστορία, παράδοση, κουλτούρα, ενέργεια, επαφή με τη φύση, άποψη ζωής. Είναι “εμπειρία ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ”.