Η Ράμνιστα ξεχωρίζει!

14.06.2016

Το ελληνικό κρασί κερδίζει δυναμικά ολοένα και περισσότερο έδαφος και οι γηγενείς ποικιλίες γίνονται όλο και πιο ελκυστικές.

Η αποδοχή αυτή αντανακλάται και στα βραβεία που τα ελληνικά κρασιά κερδίζουν σε διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού και γευσιγνωσίες. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης φαίνεται να έχουν ανακαλύψει τη γοητεία του ελληνικού κρασιού και παρουσιάζουν ελληνικές ποικιλίες και κρασιά σε σταθερή βάση.

Οι πρώτοι πέντε μήνες του 2016 απέφεραν στην Κυρ-Γιάννη 29 βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς. Τα βραβεία αυτά δείχνουν την πίστη  και το “δέσιμο” της οικογένειας με το Ξινόμαυρο, δεδομένου ότι τα περισσότερα από τα βραβεία που αποκτήθηκαν αφορούν κρασιά της ποικιλίας Ξινόμαυρο – 100% ή χαρμάνια.

Ramnista 2012

 

Το Ξινόμαυρο δε θα σταματήσει ποτέ να μαγεύει! Η Ράμνιστα του 2012, από 100% Ξινόμαυρο και μια από τις καλύτερες εκφράσεις αυτής της ποικιλίας, ξεχρίζει με τα περισσότερα βραβεία:

Καλύτερο Ερυθρό από Γηγενή Ποικιλία στον διαγωνισμό Balkan International Wine Competition, Βραβείο Αριστείας* στον διαγωνισμό TEXSOM, Αργυρό Βραβείο στα Decanter World Wine Awards, Αργυρό Βραβείο στον διαγωνισμό International Wine & Spirit Competition (IWSC), Αργυρό Μετάλλιο στον διαγωνισμό Sélections Mondiales des Vins Canada, Αργυρό Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης.

*Καλύτερο Ελληνικό Ερυθρό