Πλήθος κόσμου γιόρτασε τις “Ανοιχτές Πόρτες” στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη

12.07.2017

Στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη γιορτάσαμε το Σαββατοκύριακο 27-28 Μαΐου τις “Ανοιχτές Πόρτες”. Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στο Κτήμα μας στο Γιανακοχώρι Νάουσας και πέρασε ένα ευχάριστο διήμερο. Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν την ομορφιά του τοπίου και της φύσης. Τα παιδιά μικρότερης ηλικίας έπαιξαν, ζωγράφισαν και δημιούργησαν κατασκευές από φελλούς. Οι μεγάλοι ξεναγήθηκαν στους αμπελώνες του Kτήματος,  στο οινοποιείο  και στη νέα μας κάβα. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης ενημερώθηκαν για την ιστορία της οικογένειας Μπουτάρη, τη διαδικασία οινοποίησης  και της παλαίωσης. Επιπλέον, έμαθαν για τη Κούλα- τον πύργο  έμβλημα της Κυρ -Γιάννη  και την ιστορία της.

Μετά τις ξεναγήσεις, δοκίμασαν όλα τα κρασιά μας και γνώρισαν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της ποικιλίας Ξινόμαυρου.

Μετά από κλήρωση, ο Γιάννης Σιούγκαρης κέρδισε μια Magnum φιάλη  Ramnista. 

«To Πνεύμα της Λίμνης»: Το νέο ροζέ της Κυρ-Γιάννη

Το νέο ροζέ της Κυρ-Γιάννη έκανε την πρώτη του εμφάνιση κατά τη διάρκεια του διημέρου. Ο κόσμος απόλαυσε το “L’ Esprit du Lac”ή “Πνεύμα της Λίμνης”, ένα κρασί με ελαφρύ ροζ προς σομόν χρώμα και με αρώματα που θυμίζουν λευκόσαρκο ροδάκινο, μικρά βερίκοκα και άγουρη φράουλα. Το νέο κρασί της Κυρ-Γιάννη συνοδεύει υπέροχα πιάτα της καλοκαιρινής μεσογειακής κουζίνας, μακαρόνια, σαλάτες, λευκό ψάρι. Γενικά,  ταιριάζει με καλοκαιρινές, δροσερές γεύσεις και πιο ελαφριά φαγητά.

Λίγα λόγια για τις «Ανοιχτές Πόρτες»

Οι “Ανοιχτές Πόρτες” αποτελούν μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού που η ΕΝΟΑΒΕ έχει καθιερώσει στη χώρα μας, με στόχο να έρθει ο καταναλωτής πιο κοντά στο χώρο παραγωγής του κρασιού.

Σας περιμένουμε και του χρόνου!