Οι άνθρωποι του Κτήματος Κυρ-Γιάννη: Χαράλαμπος Παρχαρίδης – Γεωπόνος

08.07.2020
© Alex Grymanis

23 χρόνια από την ίδρυση της Κυρ-Γιάννη, από τον Γιάννη Μπουτάρη, η ομάδα του Κτήματος συνεχώς μεγαλώνει. Νέοι συνεργάτες ενσωματώνονται στο δυναμικό της Κυρ-Γιάννη, πλάι σε αυτούς που εργάζονται από το 1997 στα οινοποιεία της Νάουσας και του Αμύνταιου.

Σήμερα, σας παρουσιάζουμε τον Χαράλαμπο Παρχαρίδη, γεωπόνο του Κτήματος Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα. Ο Μπάμπης εντάχθηκε στην αμπελουργική ομάδα της Κυρ-Γιάννη το 2015. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Γιανακοχώρι στη Νάουσα, και σπούδασε στην Σχολή Γεωπονίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο.

Φέτος, ανέλαβε επικεφαλής γεωπόνος της αμπελουργικής ομάδας στη Νάουσα, θέτοντας τέσσερις στόχους: i) τη διατήρηση της ισορροπίας των αμπελιών, ii) την προστασία του περιβάλλοντος και iii) την παραγωγή ποιοτικών και υγιών σταφυλιών, iv) την συνεχή μελέτη του αμπελώνα ώστε να αναδεικνύεται ο μοναδικός χαρακτήρας του terroir ο οποίος αντικατοπτρίζεται στο τελικό προϊόν.

Η αγάπη του για το αμπέλι και το κρασί, ξεκίνησε όταν ως πρωτοετής φοιτητής έκανε τον πρώτο του τρύγο στους αμπελώνες του Κτήματος Κυρ-Γιαννη στη Νάουσα.

«Το αμπέλι είναι ένα φυτό το οποίο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα»,  λέει ο Μπάμπης και προσθέτει «Λένε ότι το μεγάλο κρασί γίνεται στο αμπέλι. Όσο καλύτερο φρούτο δώσουμε στον οινολόγο, τόσο καλύτερη πρώτη ύλη θα έχει.»

Σε επόμενα κείμενα θα παρουσιάσουμε την υπόλοιπη ομάδα της Κυρ-Γιάννη, από το οινοποιείο, το λογιστήριο, την παραγωγή, το μαρκετιγνκ, την επικοινωνία και το επισκέψιμο.