Ο Θανάσης Μαρτίνος εξαγόρασε το Κτήμα Σιγάλα – Την διοίκηση του οινοποιείου αναλαμβάνει η ομάδα της Κυρ-Γιάννη

06.03.2020
Στέλλιος Μπουτάρης

Το Κτήμα Κυρ-Γιάννη, με συμμετοχή στο Κτήμα Σιγάλα από το 2009, καλωσορίζει την είσοδο του Θανάση Μαρτίνου στο μετοχικό κεφάλαιο του εμβληματικού οινοποιείου της Σαντορίνης μέσω της εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών. Όπως συμφωνήθηκε από τους δύο μετόχους, η διοίκηση του Κτήματος Σιγάλα περνάει στην ομάδα της Κυρ-Γιάννη, ενώ ο Πάρις Σιγάλας παραμένει οινοποιός του Κτήματος της Σαντορίνης και Πρόεδρος του Δ/Σ. Ο Στέλλιος Μπουτάρης αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος του Κτήματος Σιγάλα, ενώ επικεφαλής της ομάδας της Σαντορίνης θα είναι ο Λάμπρος Παπαδημητρίου, Εμπορικός Διευθυντής της Κυρ-Γιάννη. Η διανομή των προϊόντων στην Ελλάδα, εκτός της Σαντορίνης,  γίνεται  από 1/3/2020 από την εταιρεία Β.Σ. Καρούλιας.

Λάμπρος Παπαδημητρίου

Ο Στέλλιος Μπουτάρης, Οινοποιός και Διευθύνων Σύμβουλος της Κυρ-Γιάννη και του Κτήματος Σιγάλα δήλωσε:

“Η Σαντορίνη είναι το πιο προνομιακό αμπελοτόπι της Ελλάδας. Η οικογένειά μου δραστηριοποιείται στο νησί από το 1985 – εκεί είναι που έκανα κι εγώ τον πρώτο μου τρύγο! Η οινοποιία της Σαντορίνης χρειάζεται να περάσει σε μια νέα εποχή με βάση τρεις άξονες: α) Διατήρηση της μοναδικότητας και της ποιότητας των κρασιών της, β) εξασφάλιση και βελτίωση της πρώτης ύλης και γ) επέκταση της αναγνωρισιμότητας στην παγκόσμια αγορά. Η συμμετοχή του κυρίου Μαρτίνου είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στον αμπελώνα της Σαντορίνης και στο Ελληνικό Κρασί. Μαζί θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να γίνει το Σαντορινιό κρασί, πρεσβευτής της Ελλάδας σε όλον τον κόσμο. Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη νέα συνεργασία και για τη νέα πρόκληση!”

Πάρις Σιγάλας

Ο Πάρις Σιγάλας, οινοποιός και πρόεδρος Δ/Σ του Κτήματος Σιγάλα δήλωσε:

“Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μέσω των δύο εξαιρετικών συνεργατών, Θανάση Μαρτίνου και Στέλλιου Μπουτάρη εξασφαλίζεται η συνέχεια της μακροχρόνιας δουλειάς μου στον Σαντορινιό αμπελώνα. Τα τελευταία χρόνια αναδείξαμε την μοναδική ποιότητα των κρασιών του νησιού. Έχουμε όμως πολλές προκλήσεις, τις οποίες πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε μέσα από το νέο σχήμα διοίκησης.”

Θανάσης Μαρτίνος