Νέες αφίξεις στο Warehouse 10

04.06.2021

Δύο νέοι κωδικοί έρχονται να προστεθούν στο portfolio των ειδικών οινοποιήσεων του Warehouse 10, προσφέροντας νέες οινικές εμπειρίες στους φίλους της Κυρ-Γιάννη. Πρόκειται για τα Syrah και Goumenissa, αμφότερα εσοδείας 2017.

Το Syrah 2017, είναι μία μονοποικιλιακή ετικέτα από την διεθνή ποικιλία Syrah, η οποία φυτεύτηκε στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη το 1987. Προέρχεται από ένα συγκεκριμένο αμπελοτόπι ηλικίας 34 ετών, έκτασης 12 στρεμμάτων με βόρειο προσανατολισμό και υψηλά επίπεδα ανθρακικού ασβεστίου. Η ηλικία του αμπελώνα προσδίδει μια ιδιαίτερη συμπύκνωση, ενώ η παλαίωση για 14 μήνες σε δρύινα βαρέλια, μας χαρίζει ένα πλούσιο κρασί με βαθύ κόκκινο χρώμα και ευχάριστες τανίνες. Συνδυάζεται ιδανικά με ψητά κρέατα ενώ οι πιο τολμηροί οπαδοί της ποικιλίας σίγουρα θα το απολαύσουν και μόνο του!

Η Goumenissa 2017 εγκαινιάζει την πρώτη ΠΟΠ Γουμένισσα από την Κυρ-Γιάννη σηματοδοτώντας την είσοδο μας σε μια εκπληκτικά ανερχόμενη αμπελουργική περιοχή. Το Ξινόμαυρο προέρχεται αποκλειστικά από το αμπελοτόπι «Μπιντάμπλα» γνωστό ως Ψηλός Λόφος, φυτεμένο το 1996 σε έκταση 15 στρεμμάτων. Αναπόσπαστο κομμάτι της ΠΟΠ Γουμένισσας είναι η Νεγκόσκα, η οποία σε συνδυασμό με το Ξινόμαυρο, συμβάλει στην παραγωγή ενός ευχάριστου και φινετσάτου ερυθρού οίνου με μέτριες τανίνες και οξύτητα,

Βρείτε τους νέους κωδικούς αποκλειστικά στο www.warehouse10.gr ενώ μείνετε συντονισμένοι στα κοινωνικά μας δίκτυα καθώς σύντομα θα ανακοινωθεί  ένα ακόμα κρασί-έκπληξη από την ίδια χρονιά!