Επισκέψιμο και πάλι το Κτήμα Κυρ-Γιάννη

22.06.2020

Από την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020, η Κυρ-Γιάννη υποδέχεται και πάλι όλους τους φίλους του κρασιού στο Κτήμα στη Νάουσα.

Οι άνθρωποι του Κτήματος τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας, ώστε το προσωπικό και οι επισκέπτες να είναι ασφαλείς.

Η επίσκεψη στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη περιλαμβάνει ξενάγηση στους αμπελώνες και τους εξωτερικούς χώρους του οινοποιείου.

Έτσι λοιπόν, ως επισκέπτες, με την είσοδό σας στο Κτήμα, θα απολαύσετε τον απέραντο ενιαίο αμπελώνα, 580 στρεμμάτων, που εκτείνεται στη νότιο-ανατολική πλευρά του όρους Βερμίου. Από την είσοδο του Κτήματος προς το οινοποιείο, θα περάσετε δίπλα από τα αμπέλια του Ξινόμαυρου, μία από τις πιο σπάνιες και ευγενείς ερυθρές ποικιλίες, και το σήμα κατατεθέν της Νάουσας.

Στη συνέχεια, θα φτάσετε στο «Μπλε Τρακτέρ», το πρώτο που χρησιμοποιήθηκε για την καλλιέργεια του αμπελώνα το 1970 ενώ τέλος βλέπετε το οινοποιείο το οποίο χτίστηκε το 1997, όταν ο Γιάννη Μπουτάρης ίδρυσε την Κυρ-Γιάννη.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα μάθετε για την ιστορία της οικογένειας Μπουτάρη, θα γνωρίσετε από κοντά τη Διάπορο, τις Δύο Ελιές και δείτε από κοντά την Κούλα – τον πύργο/ έμβλημα του Κτήματος. Η επίσκεψη σας θα ολοκληρωθεί στο μπαλκονάκι μας, με τη γευστική δοκιμή των κρασιών μας έχοντας θέα τον αμπελώνα, το όρος Βέρμιο και την πόλη της Νάουσας.

Για να ζήσετε και εσείς την οινική εμπειρία στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη, μπορείτε να μας επισκεφθείτε κάθε μέρα από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 3 το απόγευμα, και Σαββατοκύριακο κατόπιν συνεννόησης, τηλεφωνικά στο 23320 51100  ή ηλεκτρονικά στο hospitality@kiryianni.gr