3η θητεία για τον Στέλλιο Μπουτάρη στη θέση του προέδρου της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος»

23.06.2020

Για τρίτη συνεχόμενη θητεία τα 29 μέλη της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» ανέθεσαν στον συνάδελφό τους Στέλλιο Μπουτάρη να ηγηθεί ως πρόεδρος, οδηγώντας ουσιαστικά την ιστορική Ένωση στη νέα δεκαετία και σε μία νέα εποχή.

Με απαρτία συμμετοχής στην τελευταία γενική συνέλευση της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» ψηφίστηκε πανηγυρικά από την ολομέλεια το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για τη διετία 30/6/2020-30/6/2022, το οποίο πλέον απαρτίζεται από 13 μέλη, εκπροσώπους των οινοποιείων-μελών της Ένωσης.

Στη συνέχεια τα μέλη εξέλεξαν τον πρόεδρο, τον διευθύνοντα σύμβουλο και τον αντιπρόεδρο με το εξής τελικό σχήμα:

 1. Μπουτάρης Στέλλιος          Πρόεδρος                      (Κτήμα Κυρ Γιάννη)
 2. Κεχρής Στέλιος                   Διευθύνων Σύμβουλος  (Οινοποιείο Κεχρής)
 3. Τσάνταλης Γεώργιος          Αντιπρόεδρος                (Τσάνταλη)
 4. Γαριπίδης Κωνσταντίνος   Μέλος                            (Kitrvs Winery)
 5. Γεροβασιλείου Μαριάνθη  Μέλος                            (Κτήμα Γεροβασιλείου)
 6. Γεωργίου Βασίλης              Μέλος                            (Μπουτάρη)
 7. Δήμου Μαρία                     Μέλος                            (Κατώγι Αβέρωφ)
 8. Ιατρίδης Άγγελος               Μέλος                            (Κτήμα Άλφα)
 9. Καμκούτης Θωμάς             Μέλος                            (Αμπελώνας Καμκούτη)
 10. Κυριακίδης Παναγιώτης    Μέλος                            (Κτήμα Παυλίδη)
 11. Παπαδόπουλος Άκης         Μέλος                            (Κτήμα Τέχνη Οίνου)
 12. Σίντου Ελένη                      Μέλος                            (Zoinos Winery)
 13. Στεργίου Αφροδίτη            Μέλος                            (Κτήμα Στεργίου)

Πριν την ψηφοφορία ο κ. Στέλλιος Μπουτάρης ενημέρωσε τους συναδέλφους του για το έργο που πραγματοποιήθηκε στη θητεία του από τον Ιούνιο του 2016 θέτοντας έξι στόχους, έναν για κάθε μία από τις βασικές δραστηριότητες της Ένωσης:

 1. Νέα εταιρική ταυτότητα της Ένωσης (rebranding).
 2. Συνέχιση της ορθολογικής οικονομικής διαχείρισης.
 3. Οινοτουρισμός: Προβολή των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος. Αναζήτηση νέων δράσεων και ανάληψη νέων πρωτοβουλιών.
 4. Αναβάθμιση του Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης.
 5. Εκπαίδευση. Καθιέρωση εκδηλώσεων εκπαίδευσης & γευσιγνωσίας σε καταναλωτές και επαγγελματίες.
 6. Δημιουργία το «Σπίτι του Κρασιού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με εξαίρεση το «Σπίτι του Κρασιού», ένα μεγαλόπνοο έργο πολιτισμού, οινικής κουλτούρας και τουριστικής ανάδειξης της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα, που όμως δεν ευδοκίμησε παρά τις προσπάθειες της Ένωσης και τις προσωπικές ενέργειες του κ. Μπουτάρη, όλοι οι υπόλοιποι στόχοι ολοκληρώθηκαν πλήρως και με κάθε επιτυχία, προσθέτοντας στο προφίλ της ΟΒΕ μία μακροσκελή λίστα επιτευγμάτων.

Για την επόμενη διετία, ο κ. Μπουτάρης κατέθεσε τη βασική ατζέντα θεμάτων βάζοντας νέους στόχους και εξελίσσοντας ακόμη περισσότερο τους προηγούμενους.

Σε αυτή την ατζέντα διακρίνουμε ως πρωταρχικά την αύξηση νέων μελών και τη μείωση εισφορών. Άλλωστε η Ένωση υποβάλλει δύο νέα προγράμματα, οινοτουρισμού και προβολής.

Ο οινοτουρισμός, η εκπαίδευση του κοινού, και κυρίως των επαγγελματιών από την εστίαση, συνεχίζουν ακάθεκτα να αποτελούν βασικούς θεμελιωμένους στόχους της Ένωσης.

Επιπλέον ο κ. Μπουτάρης πρόσθεσε μία νέα ενότητα εργασιών στην Ένωση, την «Υποστήριξη Παραγωγής» όπως την ονόμασε προκειμένου να βοηθηθούν τα μέλη της και σε θέματα παραγωγής πλέον, στο αμπέλι και στο οινοποιείο, ενέργεια που θα βοηθήσει σημαντικά κυρίως τις μικρότερες οινοποιίες.

Για το νεοσύστατο Δ.Σ. είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως εκτός από την προθυμία συμμετοχής και προσφοράς, διακρίνουμε αρκετά νέα σε ηλικία μέλη ενώ για πρώτη φορά από την ίδρυση της Ένωσης το 1993, πρόεδρος καλείται να συνεχίσει τη θητεία του για τρίτη φορά.

Ο κ. Μπουτάρης ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και ακόμη ευχαρίστησε για τη συνεργασία το προηγούμενο Δ.Σ. και τα στελέχη του γραφείου της Ένωσης. Ακόμη ο κ. Μπουτάρης πρόσθεσε:

« Η Ένωση μας είναι ένα υπόδειγμα συλλογικού οργάνου στο χώρο του κρασιού και αυτό οφείλεται κυρίως στη δική μας ομοψυχία όπως και στο γεγονός ότι έχουμε οργανωμένες δομές και διοίκηση. 

Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε ακόμα, θα τα αναλύσουμε, θα τα οργανώσουμε και θα αποφασίσουμε ποια θα υλοποιήσουμε.  Είναι σημαντικό να συζητάμε κάθε τόσο την μακροπρόθεσμη κατεύθυνση της Ένωσης, έτσι ώστε να είμαστε όλοι πάντα συντονισμένοι στους ίδιους στόχους και να έχουμε τις ίδιες προσδοκίες