Ανάμεσα στους ομορφότερους αμπελώνες του κόσμου το Κτήμα Κυρ-Γιάννη!

09.07.2019

Στις 8 Ιουλίου 2019, σε ειδική εκδήλωση στο Λονδίνο, ανακοινώθηκε η λίστα των «50 Καλύτερων Αμπελώνων» του κόσμου, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και το Κτήμα Κυρ-Γιάννη καταλαμβάνοντας την 48η θέση. Η λίστα περιλαμβάνει ένα επιπλέον ελληνικό οινοποιείο, το Κτήμα Σιγάλα από τη Σαντορίνη.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από περίπου 500 κορυφαίους λάτρεις του κρασιού, sommeliers και ταξιδιωτικούς πράκτορες από όλο τον κόσμο.

Ο Στέλλιος Μπουτάρης, οινοποιός και διευθύνων σύμβουλος της Κυρ-Γιάννη, δήλωσε ότι είναι ενθουσιασμένος για την διάκριση του Κτήματος να βρίσκεται ανάμεσα σε γνωστά οινοποιεία από όλο τον κόσμο:

“Πιστεύω ότι το Κτήμα Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα διαθέτει έναν από τους πιο εντυπωσιακούς αμπελώνες στην Ελλάδα. Η έκτασή του είναι περίπου 560 στρέμματα και δημιουργήθηκε από τον πατέρα μου, Γιάννη Μπουτάρη, στις αρχές της δεκαετίας του 1970,  σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στην παραγωγή και έρευνα του Ξινόμαυρου στην περιοχή. Είμαι υπερήφανος που συνεχίζω αυτή την κληρονομιά! Ένας από τους στρατηγικούς μας στόχους των επόμενων ετών είναι η ανάπτυξη του επισκέψιμου. Θα θέλαμε να προσκαλέσουμε όλους τους λάτρεις του κρασιού να επισκεφθούν τα κτήματα της Ελλάδας και, φυσικά, το Κτήμα Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα!”