Ήταν μεγάλη μας χαρά να υποδεχτούμε στη Νάουσα, ανθρώπους με σημαντική συμβολή στον κλάδο της γευσιγνωσίας. Ο τρύγος του Σεπτέμβρη στάθηκε η καλύτερη αφορμή για ένα τριήμερο ταξιδάκι και το νέο μας κρασί προς τιμήν των ελλήνων αμπελουργών, το νέο που θέλαμε να μοιραστούμε.Από την Πέμπτη 20 έως το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, τριαντατρείς δημοσιογράφοι οίνου και bloggers πήραν μία γεύση από Νάουσα και γνώρισαν καλύτερα το Κτήμα Κυρ-Γιάννη και τα κρασιά του. Οι καλεσμένοι μας είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους αμπελώνες και να συμμετέχουν στον τρύγο που έφτανε στο τέλος του, να γνωρίσουν τους χώρους και την ιστορία του οινοποιείου. Το μεσημέρι της Παρασκευής μας βρήκε όλους – οικοδεσπότες και καλεσμένους – στην Κούλα, τον πύργο έμβλημα του κτήματος Κυρ-Γιάννη, με μαγειρέματα, ψησίματα και το νέο κρασί της εταιρείας στα ποτήρια.Ο ερυθρός οίνος Μπλε Τρακτέρ είναι ένα εκλεκτό οινικό χαρμάνι που κυκλοφορεί στην αγορά από την 1η Οκτωβρίου. Η νέα ετικέτα είναι αφιερωμένη στους έλληνες αμπελουργούς και εμπνευσμένη από το μπλε Bungartz του 1959 που άλλοτε αλάφραινε τους καλλιεργητές από τις βαριές εργασίες και σήμερα, υποδέχεται και ξεπροβοδίζει τους επισκέπτες στο κτήμα Κυρ-Γιάννη, στο Γιανακοχώρι.
Οινόφιλος κόσμος, οινόφιλη συνάντηση – και του χρόνου!* Το Μπλε Τρακτέρ παντρεύει τρεις γαλλικές ποικιλίες Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Μακεδονίας – Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot. Ισορροπημένο, μαλακό, γεμάτο και φρουτώδες, με αρώματα μαύρων φρούτων, μπαχαρικών και βανίλιας, το Μπλε Τρακτέρ είναι ένα κρασί καθημερινό και ευχάριστο για κάθε περίσταση. Η φιλική του προσωπικότητα ταιριάζει εύκολα με πολλά «κόκκινα πιάτα»: μοσχάρι κοκκινιστό ή στη σχάρα, κατσικάκι με δενδρολίβανο, όλα τα ήπια τυριά, πίτσες με αλλαντικά, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, όπως το παστίτσιο ή η Bolognese, φασολάδα και κόκκινες σούπες του χειμώνα.