Τα ΒορΟινά: Η εκδήλωση γευσιγνωσίας των οινοπαραγωγών της Βόρειας Ελλάδας στην Αθήνα

16.01.2017

Εκτός από την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της, η Βόρεια Ελλάδα είναι γνωστή για τον πλούτο των τοπικών της προϊόντων και των κρασιών εξαιρετικής ποιότητας που παράγει.

Η εκδήλωση ΒορΟινά που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Αθήνα τον Ιανουάριο (στις 30 Ιανουαρίου για το 2017), είναι ένα γεγονός αφιερωμένο στον Αγ. Τρύφωνα, τον προστάτη των αμπελουργών. Είναι επίσης αυτή η εποχή του χρόνου που κυκλοφορούν οι νέες σοδειές των λευκών κρασιών.

Τα αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλάδας παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στα ΒορΟινά, που οργανώνονται από την ένωση οινοπαραγωγών “Οίνοι Βορείου Ελλάδος” τα τελευταία 12 χρόνια.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης περιλαμβάνονται οινικά και γαστρονομικά events που λαμβάνουν χώρα σε ένα διάστημα δέκα ημερών, από τις 19 Ιανουαρίου έως τις 29 Ιανουαρίου σε επιλεγμένα σημεία στην Αθήνα.  Επισκέπτες και ντόπιοι θα ανακαλύψουν τα κρασιά της Βόρειας Ελλάδας κατά τη διάρκεια παρουσιάσεων παραγωγών και σεμιναρίων, ενώ εστιατόρια, wine bars  και κάβες θα προωθούν τα βορειοελλαδίτικα κρασιά μέσα από θεματικές βραδιές και ειδικά μενού, φτιαγμένα αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό. Θα είμαστε εκεί με την συλλογή των κρασιών μας, έτοιμοι για γευστική δοκιμή!

Ξενοδοχείο Hilton Athens

Ώρες: 12:00 – 20:00

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για το πλήρες πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων επισκευθείτε το site των ΒορΟινών voroina.gr