Το ΑΓΚΑΘΩΤΟ Single Vineyard 2021 φέρνει το “διπλό” στην ανθισμένη Νάουσα

21.03.2023

Kir-Yianni Agathoto Single Vineyard Rose Xinomavro wins double gold

Δύο κορυφαίες ειδικές διακρίσεις έφερε στην Νάουσα το ΑΓΚΑΘΩΤΟ Single Vineyard 2021 την πρώτη επίσημη μέρα της Άνοιξης, κάνοντας ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Το πρώτο ροζέ από Ξινόμαυρο Νάουσας της ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ, από τον μικρό αμπελώνα του Κτήματος στην Γάστρα, και μάλιστα στην πρώτη εσοδεία κυκλοφορίας του, κατάφερε να ξεχωρίσει με ακόμη υψηλότερες διακρίσεις από το… χρυσό μετάλλιο. Συγκεκριμένα απέσπασε:

  1. Τον τίτλο “ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΟΖΕ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ” στον Mundus Vini Spring Tasting 2023 και
  2. Το “ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΥΣΟ” στον Concours Mondial De Bruxelles Rose Session 2023

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση του Διαγωνισμού των Βρυξελλών, το ΑΓΚΑΘΩΤΟ Single Vineyard 2021 ανταγωνίστηκε ανάμεσα σε 1200 ροζέ ετικέτες από 25 χώρες, κερδίζοντας ένα από τα μόλις 15 “Μεγάλα Χρυσά” μετάλλια που απονεμήθηκαν, εκπροσωπώντας επάξια τα ελληνικά ροζέ σε όλο τον κόσμο!

Η απονομή των βραβείων έγινε στις 20 Μαρτίου 2023 (ημέρα της εαρινής ισημερίας) κατά τη διάρκεια της Prowein, της μεγαλύτερης έκθεσης του κλάδου παγκοσμίως.

Πολλά μπράβο στην ομάδα γεωπόνων και οινολόγων της ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ που με αφοσίωση, τεχνογνωσία και πολλή δουλειά δίνουν μια πρόγευση της δυναμικής του μικρού αμπελοτεμαχίου στη Γάστρα, που αποκτήθηκε από το Κτήμα το 2012 και έκτοτε γίνεται μια σημαντική και συστηματική προσπάθεια πειραματισμού, έρευνας και ανάπτυξης, με στόχο τη δημιουργία ενός ακόμη μεγάλου κρασιού από ένα ακόμη ξεχωριστό sub-terroir του αμπελώνα της Νάουσας.

#agathoto #kiryianni #naoussa #xinomavro #rosexinomavro #singlevineyard