Στις δέκα «ανακαλύψεις της χρονιάς» των οινοκριτικών του Robert Parker Wine Advocate η Διάπορος του 2011

28.11.2019

Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, η Michelin, η παγκοσμίως γνωστή εταιρεία ελαστικών και ο κορυφαίος οδηγός στον κόσμο για ποιοτικά εστιατόρια, ανακοίνωσε την απόκτηση του 40% του Robert Parker Wine Advocate και του RobertParker.com.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, όπου πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Gabriel Kruether στη Νέα Υόρκη, έγινε γνωστή η λίστα coup de coeur («ανακαλύψεων της χρονιάς») των οινοκριτικών της Robert Parker Wine Advocate για το 2019, μέσα στην οποία είναι η Διάπορος του 2011, το ερυθρό κρασί του Κτήματος Κυρ-Γιάννη.

Η ετικέτα Διάπορος, από 87% Ξινόμαυρο και 13% Syrah, προέρχεται από σταφύλια που παίρνουμε από το αμπελοτεμάχιο #5, το οποίο βρίσκεται στα 280 μέτρα υψόμετρο, στο ψηλότερο σημείο του Κτήματος. Έχει την μεγαλύτερη κλίση (15%) από τα υπόλοιπα αμπελοτεμάχια και τον καλύτερο προσανατολισμό Ν/ΝΑ, ενώ το έδαφος είναι αμμοπηλώδες με λίγο ανθρακικό ασβέστιο. Μετά από 22 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, η Διάπορος του 2011 είναι ένα κρασί με γεμάτο σώμα και φινετσάτο χαρακτήρα.

Η ομάδα του Κτήματος Κυρ-Γιάννη είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτή την διάκριση!

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Robert Parker για περισσότερες πληροφορίες.