13 Νοεμβρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού

08.11.2016

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού θεσμοθετήθηκε το 2009 και γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου με τη συμμετοχή οινοποιείων – μελών του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού (RECEVIN).

Ήδη από το 2013, η ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» μέσω του οινοτουριστικού της δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού εντάσσοντας την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό οινοτουριστικό χάρτη. Το Κτήμα Κυρ-Γιάννη, περήφανο μέλος της ένωσης, γιορτάζει την Κυριακή  13 Νοεμβρίου την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού, μαζί με εκατοντάδες άλλα οινοποιεία της Ευρώπης.

Την ημέρα εκείνη οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους αμπελώνες στη Νάουσα,  να ξεναγηθούν στο οινοποιείο, να συμμετέχουν στις γευστικές δοκιμές και να γνωρίσουν τους ανθρώπους του κτήματος.13 11 Ευρωπαική Ημέρα Οινοτουρισμού- social media

 

Ειδικά για την ημέρα αυτή, έχει προγραμματιστεί μια εκδήλωση που συνδυάζει το Ξινόμαυρο με την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Θα είναι ένα ταξίδι γεύσεων με οδηγό την ποντιακή, βλάχικη και μακεδονίτικη κουλτούρα. Το οινοποιείο θα είναι ανοικτό 11.00-17.00, η εκδήλωση ξεκινά στις 12:30.

 

pie and hat