Συμπόσιο των Masters of Wine: Η Ράμνιστα 2017 στο welcome reception των 50GGW

20.06.2023

Σίγουρα η γερμανική πόλη του Wiesbaden έχει ήδη αρχίσει να υποδέχεται τους περισσότερους από 600 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο (του κρασιού) που θα λάβουν μέρος στο 10ο διεθνές Συμπόσιο του Ινστιτούτου των Masters of Wine (IMW) από  τις 29 Ιουνίου έως και τις 2 Ιουλίου 2023.

Και είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι η έναρξη αυτής της διοργάνωσης-ορόσημο του IMW θα έχει ελληνικό κρασί! Kαι η ΡΑΜΝΙΣΤΑ 2017 θα βρίσκεται εκεί, μέρος της λίστας των ετικετών που θα δοκιμαστούν στο welcome reception.  21 ετικέτες -όλες βραβευμένες στην τελευταία έκδοση του 50 Great Greek Wines (50GGW)-  θα δώσουν μια γεύση του πλούτου και της ποικιλομορφίας του ελληνικού αμπελώνα σε παρουσίαση του Γιάννη Καρακάση MW, ιδρυτή και Διευθύνοντα Συμβούλου του 50GGW.

Η ΡΑΜΝΙΣΤΑ του 2017 θα εκπροσωπήσει το παγκοσμίως διάσημο Ξινόμαυρο όπως μοναδικά εκφράζεται στην αμπελοοινική ζώνη της Νάουσας.  Από το λανσάρισμά της το 1997, η ΡΑΜΝΙΣΤΑ αποτελεί μια εμβληματική ετικέτα, συνώνυμο της πρωτοπορίας και της εξέλιξης της ποικιλίας και της περιοχής, αγκαλιάζοντας τόσο την μοναδική κληρονομιά της οικογένειας Μπουτάρη όσο και την αντισυμβατική ιδιοφυία του Γιάννη Μπουτάρη που τροφοδότησε την ίδια χρονιά, την ίδρυση του Κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνη την πρώτη χρονιά κυκλοφορίας της, η ΡΑΜΝΙΣΤΑ 1997 έγινε το πρώτο ελληνικό κρασί από 100% γηγενή ποικιλία που κέρδισε χρυσό μετάλλιο σε έναν διεθνές οινικό διαγωνισμό κύρους, στο Σάρει της Μεγάλης Βρετανίας, στο πλαίσιο του London Wine Fair, ανοίγοντας νέους δρόμους για την ελληνική οινοποιία.

Από τότε, η ΡΑΜΝΙΣΤΑ δεν σταμάτησε ποτέ να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, να δημιουργεί νέα δεδομένα και να εμπνέει νέες γενιές Ελλήνων οινοποιών. Μια ξεχωριστή παράδοση και ένα σταθερό σημείο αναφοράς για το ελληνικό κρασί, η πορεία του οποίου συνεχίζεται και αναδημιουργείται από τον Στέλλιο Μπουτάρη, οινοποιό του Κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ από το 2004.