“Βραβεία Ποιότητας 2022” με κρασιά από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη

30.11.2022

“Βραβεία Ποιότητας 2022” του Γαστρονόμου και της Καθημερινής

με κρασιά από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη

 

Με επιλεγμένα κρασιά του Κτήματος Κυρ-Γιάννη θα γίνει η πρόποση στους διακριθέντες της φετινής διοργάνωσης «Βραβεία Ποιότητας» του περιοδικού ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ και της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, που θα πραγματοποιηθεί στην Αγορά Μοδιάνο, στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022.

Στο συμπλήρωμα των 15 χρόνων της, αυτή η σημαντική διοργάνωση δημιουργεί ένα μοναδικό μωσαϊκό που αγκαλιάζει την ελληνική γαστρονομία, αλλά και τις πολυπολιτισμικές επιρροές της στον πέρασμα των χρόνων. Η ιστορική και πρόσφατα ανακαινισμένη Αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει το όραμα και τη δουλειά παραγωγών που κατάφεραν να φέρουν την αυθεντικότητα των παραδόσεων από κάθε γωνιά της χώρας μας στο σήμερα, μέσα από επιτυχημένες και καινοτόμες επιχειρηματικές πρακτικές. Παράλληλα, σε ένα αφιέρωμα μνήμης στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, 5 πολυβραβευμένοι Chefs θα αποτίσουν φόρο τιμής στην εξαίσια μαγειρική κουλτούρα της Μικρασίας, δημιουργώντας και κερνώντας λαχταριστούς μεζέδες.

Από αυτή την γιορτή του πολιτισμού και της ιστορίας της ελληνικής γαστρονομίας, δεν θα μπορούσε να λείπει το ελληνικό κρασί και το Κτήμα Κυρ-Γιάννη. Από τους αμπελώνες του Κτήματος στη Νάουσα και το Αμύνταιο, τρεις ετικέτες θα αφηγηθούν τις δικές τους ξεχωριστές ιστορίες από τον «Κόσμο της Κυρ-Γιάννη».

Το ερυθρό «The Fallen Oak» με βάση το Ξινόμαυρο, μια ωδή στην υπεραιονώβια δρυ που στεκόταν δίπλα στην «Κούλα»*, που κτίστηκε επί τουρκοκρατίας για να στεγάσει τον ντόπιο αγά, και αποτελούσε το χαρακτηριστικό τοπόσημο του Κτήματος Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα, έως ότου λυγίσει από μια απίστευτη κακοκαιρία το 2019.

Η λευκή «Σαμαρόπετρα» από το ομώνυμο αμπελοτόπι και το ροζέ «L’ Esprit du Lac» που μας ταξιδεύουν στην ιστορική αμπελουργική ζώνη του Αμυνταίου και τον αμπελώνα του Κτήματος Κυρ-Γιάννη που βρίσκεται «φωλιασμένος» ανάμεσα σε λίμνες και βουνά.

 

 

Περισσότερα για την εκδήλωση, αλλά και τους νικητές των Βραβείων Ποιότητας 2022, στο περιοδικό ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ που θα κυκλοφορήσει στις 24 Δεκεμβρίου μαζί με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, αλλά και την online έκδοση  https://www.gastronomos.gr/