Τα κρασιά του Κτήματος Κυρ-Γιάννη παρουσιάστηκαν σε ένα πλήθος εκδηλώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό

05.12.2019

Το τελευταίο τετράμηνο της χρονιάς, τα κρασιά Κυρ-Γιάννη παρουσιάστηκαν σε ένα πλήθος εκδηλώσεων στην Ελλάδα και σε μερικές από τις 37 χώρες που εξάγονται.

Συγκεκριμένα, το Σεπτέμβριο συμμετείχαμε στο “Autumn/Winter tasting event” της Enotria & Coe, του εισαγωγέα των κρασιών της Κυρ-Γιάννη στο Λονδίνο και το Μάντσεστερ.

Τον Οκτώβριο, συμμετείχαμε στο  Grand Tasting της Watson’s Wine, του συνεργάτη μας στο Χονγκ Κονγκ. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν Ασύρτικο από τους αμπελώνες μας στο Αμύνταιο και Ξινόμαυρο από το Κτήμα στη Νάουσα.  Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε δείπνο στο οποίο υπήρχαν αποκλειστικά και μόνο κρασιά από τα οινοποιεία που βρέθηκαν στη λίστα των «50 Καλύτερων Αμπελώνων» του κόσμου, ανάμεσα στα οποία ήταν και το Κτήμα Κυρ-Γιάννη. Οι οινόφιλοι απόλαυσαν Ράμνιστα 2015 και Διαπορο 2016.

Ο Νοέμβριος ήταν ένας μήνας γεμάτος, με πολλούς σταθμούς. Μόντρεαλ, Μανίλα, ξανά Μεγάλη Βρετανία, Παρίσι και Νέα Υόρκη. Αρχές του μήνα, βρεθήκαμε στο Καναδά, σε μία από τις πιο σημαντικές εκθέσεις κρασιού “La Grande Dégustation de Montréal”. Λίγες μέρες αργότερα, επισκεφθήκαμε τη Μανίλα για το 19o Grand Wine Experience που διοργανώνει η “Philippines Wine Merchants ”, εισαγωγέας των κρασιών μας στις Φιλιππίνες. Την έκθεση επισκέφθηκαν περισσότεροι από 2.000 οινόφιλοι, καθώς αποτελεί το πιο σημαντικό οινικό γεγονός της Νοτιοανατολικής Ασίας. Στη συνέχεια, ήμασταν και πάλι στο Λονδίνο για το ετήσιο tasting event που διοργανώνει το περιοδικό Square Meal και στο Bath για την εκδήλωση της Great Western Wine. Ο μήνας ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή μας στη Γαλλία, για την ετήσια οινογευσιγνωσία του συνεργάτη Mavrommatis στο Παρίσι, και τη συμμετοχή μας στο “Matter of Taste” event που διοργανώθηκε από το Robert Parker στη Νέα Υόρκη.

Παράλληλα, ο Νοέμβριος μας επιφύλασσε μία ευχάριστη έκπληξη. Οι οινοκριτικοί του Robert Parker Wine Advocate ανακοίνωσαν τις δέκα «ανακαλύψεις της χρονιάς», μέσα στις οποίες είναι και η Διάπορος του 2011, η «ναυαρχίδα» του Κτήματος Κυρ-Γιάννη!

Τους τελευταίους μήνες του 2019 συμμετείχαμε και στις ποιο σημαντικές εκθέσεις κρασιού στην Ελλάδα: Βοροινά Θεσσαλονίκης, Cellier Wine Fair, Ex Libris Trinity Wines, Νάουσα – Πόλη του Οίνου, Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά και η χρονιά κλείνει με «Αφρό και Φυσαλίδες» και Βοροινά Χριστουγέννων.

Και το 2020, το Κτήμα Κυρ-Γιάννη θα βρίσκεται σε όλα τα μεγάλα οινικά γεγονότα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους λάτρεις του κρασιού να απολαμβάνουν εξαιρετικά κρασιά από τη Νάουσα και το Αμύνταιο.