All Vintages
Άλλες Σοδειές
Πληροφορίες εκ των έσω
Το Veroni Dry, στην όψη είναι μέτριας έντασης λεμονί με χρυσές αποχρώ- σεις. Τα αρώματα που αναδύονται είναι σύνθετα, με κυρίαρχα τα βοτανι- κά χαρακτηριστικά από την φρέσκια ρίγανη, τα φύλλα μέντας, τις ρίζες φυτών, το χαμομήλι. Η αρωματική παλέτα συνεχίζει με στοιχεία εσπεριδο- ειδών όπως φλούδες πορτοκαλιού και λεμονιού, από τη λουΐζα, το δυόσμο και το θυμάρι. Το στόμα, ημίξηρο με αισθητή οξύτητα και εξαιρε- τικά ενσωματωμένο αλκοόλ, διαδέχεται όλα τα παραπάνω βοτανικά χαρακτηριστικά, αφήνοντας τις υπόπικρες νότες του νεραντζιού και της κινίνης να χαρίσουν μία κομψή πολυπλοκότητα και μακρά επίγευση.
Ποικιλιακή σύνθεση
Προέλευση
Κρασί από τη Νάουσα και βότανα από το όρος Βέρμιο
Αναλυτικά Χαρακτηριστικά
Τα περισσότερα βοτανικά συστατικά προέρχονται από ενδημικά φυτά του όρους Βερμίου, ώστε να διασφαλιστεί η άριστη ποιότητα της πρώτης ύλης. Εφαρμόζοντας μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον, τα βότανα συλλέγο- νται, καθαρίζονται και στη συνέχεια αποξηραίνονται με φυσικές διαδικασίες. Όταν φτάσουν τον επιθυμητό βαθμό ξήρανσης, χωρίζονται σε ομάδες ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους και στη συνέχεια ξεκινά η διαδικασία της εκχύλισης. Οι κρυοεκχυλίσεις γίνονται σε υδροαλκοολικό διάλυμα στους 15οC-20οCγια 45 ημέρες, μετά το πέρας των οποίων το βοτανικό εκχύλισμα «ξεκουράζεται» για 30 ημέρες ώστε να δέσουν τα αρώματά του.
Με την ολοκλήρωση του βοτανικού εκχυλίσματος, γίνεται η ανάμιξή με λευκό κρασί από Ξινόμαυρο της Νάουσας ( blanc de noir) που έχει παραμείνει σε πενταετή βαρέλια 225-lt για 4 μήνες και ακουλουθεί η γλύκανση με κρυσταλλική ζάχαρη. Στο επόμενο στάδιο, διαφοροποιεί- ται το λευκό και το κόκκινο βερμούτ. Το Vermouth Veroni Dry ψύχεται και φιλτράρεται και στη συνέχεια παραμένει σε ανοξείδωτη δεξαμενή για τουλάχιστον 2 μήνες.