Σεμινάριο οίνου για επαγγελματίες της εστίασης στη Νάουσα

11.12.2019


Η ένωση οινοποιών “Οίνοι Βορείου Ελλάδος” με στόχο την κατάρτιση των εργαζομένων στο χώρο της εστίασης (εστιατόρια, wine bars, κλπ) και του εμπορίου (κάβες, super markers, κλπ), καθώς και την ανάδειξη του επώνυμου Ελληνικού κρασιού, προτείνει ένα διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο οίνου με θέμα «Βασικές αρχές οινογνωσίας». Το σεμινάριο απευθύνεται στους επαγγελματίες που επιθυμούν να λάβουν βασικές γνώσεις για το κρασί, αλλά μπορεί να παρακολουθήσει και όποιος αγαπάει το κρασί και επιθυμεί να εμπλουτίσει τις οινικές γνώσεις του.

Το σεμινάριο διαρκεί 14 εκπαιδευτικές ώρες και θα πραγματοποιηθεί στη Νάουσα, σε δύο (2) ημέρες σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

  • Τρίτη, 21/01/20, 10:00 – 17:00, Οινοποιείο Κυρ – Γιάννη                  (Γιαννακοχώρι)
  • Τετάρτη, 22/01/20,        10:00 – 15:15, Οινοποιείο Μπουτάρη Οινοποιητική (Στενήμαχος )

Πληροφορίες:

  1. Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι: η Μαρία Δήμου, οινοχόος, καθηγήτρια στη σχολή Le Monde, υπεύθυνη marketing στο Κατώγι Αβέρωφ, ο Στέλλιος Μπουτάρης, οινοποιός της Κυρ-Γιάννη, η Σάρα Ιακωβίδου, γεωπόνος – οινολόγος της Κυρ-Γιάννη, ο Βασίλης Γεωργίου, οινολόγος της Μπουτάρη Οινοποιητική, η Γεωργία Φουντή, οινοποιός του Κτήματος Φουντή, ο Χρήστος Ταραλάς, οινοποιός του οινοποιείου Ταραλά και ο Γιώργος Σπανέλλης, διοικητικό στέλεχος από τον Α.Α.Ο.Σ ΒΕΑΝΙ Νάουσα.
  2. Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο είναι 100€. Το ποσό θα πρέπει να καταβληθεί σε τραπεζικό λογαριασμό την ΕΝΟΑΒΕ μέχρι 16/01/20. Στο κόστος περιλαμβάνεται το βιβλίο με την ύλη του σεμιναρίου και βεβαίωση παρακολούθησης.
  3. Η μετάβαση στους χώρους που θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο θα πρέπει να πραγματοποιηθεί με μέριμνα των συμμετεχόντων.
  4. Οι διαθέσιμες θέσεις του σεμιναρίου είναι είκοσι πέντε (25) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
  5. Για να δηλώσετε συμμετοχή πρέπει να αποστείλετε τη δήλωση συμμετοχής που ακολουθεί, μέχρι την Πέμπτη, 16/01/20, στο e-mail: director@wineroads.gr

(*) Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει ικανός αριθμός συμμετεχόντων. Γι’ αυτό θα ενημερωθείτε εγκαίρως για την οριστική συμμετοχή σας και την καταβολή των διδάκτρων.

  1. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2310 281617, 2310281632 (κος Γιάννης Αλμπάνης).

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα σεμιναρίου και η δήλωση συμμετοχής:

Πρόγραμμα Σεμιναρίου Οίνου: «Βασικές Αρχές Οινογνωσίας»

Τρίτη, 21/01/20                 Κτήμα Κυρ Γιάννη, Γιαννακοχώρι Ημαθίας         

10:00 – 11:30    Ιστορική προσέγγιση του οίνου

Βασικά Στοιχεία Αμπελουργίας

Εισαγωγή στην οινοποίηση

11:30 – 11:45    Διάλειμμα

11:45 – 13:30    Παραγωγική διαδικασία κρασιών

Τύποι και κατηγορίες κρασιών

Οργανοληπτικός Έλεγχος/Γευσιγνωσία Κρασιών – Θεωρητική Προσέγγιση

13:30 – 14:00    Διάλειμμα (ελαφρύ γεύμα)

14.00 – 15:30          Ξενάγηση στο οινοποιείο – Παρουσίαση του οινοποιείου και της οινοποιητικής διαδικασίας από τον Στέλλιο Μπουτάρη, οινοποιό και τη Σάσα Ιακωβίδου, οινολόγο της Κυρ-Γιάννη

15:30 – 15:45    Διάλειμμα

15:45 – 17:00   Γευσιγνωσία κρασιών από τα οινοποιεία: Κυρ-Γιάννη, Κτήμα Φουντή και Α.Α.Ο.Σ. Βαένι Νάουσα.

Την παρουσίαση των κρασιών θα πραγματοποιήσουν οι:

– Στέλλιος Μπουτάρης οινοποιός της Κυρ-Γιάννη,

– Σάρα Ιακωβίδου, γεωπόνος – οινολόγος της Κυρ-Γιάννη

– Γεωργία Φουντή, οινοποιός του Κτήματος Φουντή,

– Γιώργος Σπανέλλης, διοικητικό στέλεχος του Α.Α.Ο.Σ ΒΕΑΝΙ Νάουσα.

 

Τετάρτη, 22/01/20            Οινοποιείο Μπουτάρη Οινοποιητική,  Στενήμαχος Ημαθίας          

10:00 – 11:30   Το κρασί στην εστίαση

Το σέρβις του κρασιού

Μύθοι και Αλήθειες

11:30 – 11:45    Διάλειμμα

11:45 – 13:15    «Κρασί και Φαγητό» – Θεωρητική και Βιωματική προσέγγιση της συνδυαστικής φαγητού-κρασιού

13:15 – 13:45    Διάλειμμα (ελαφρύ γεύμα)

13:45 – 15:15   Ξενάγηση στο οινοποιείο και γευσιγνωσία κρασιών από τα οινοποιεία: Μπουτάρη Οινοποιητική και Οινοποιείο Ταραλά.

Την παρουσίαση των κρασιών θα πραγματοποιήσουν οι:

– Βασίλης Γεωργίου, οινολόγος Μπουτάρη Οινοποιητική

– Χρήστος Ταραλάς, οινοποιός του οινοποιείου Ταραλά

Δήλωση συμμετοχής εδώ:  https://bit.ly/359HTOp