Μεγάλος Διαγωνισμός: Οινόφιλοι με Πιστοποίηση

06.09.2023


ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ από το Κτήμα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ σε συνεργασία με το WSPC

12 νικητές κερδίζουν το Νο.1 εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο κρασί παγκοσμίως

Γνώση, δεξιότητες και μία διεθνώς αναγνωρισμένη Πιστοποίηση στο κρασί, είναι το δώρο που προσφέρει η ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ στους επισκέπτες του Κτήματος στη Νάουσα μέσα από έναν μεγάλο διαγωνισμό που ξεκινά στο μήνα του τρύγου. Από τις 5 Σεπτεμβρίου και για 12 εβδομάδες, ένας τυχερός κάθε εβδομάδα, θα κερδίζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα WSET Level 1 in Wines, σε συνεργασία με το WSPC – το παλαιότερο, μεγαλύτερο και πλέον έγκριτο σχολείο κρασιού, αποσταγμάτων και οινοχοϊας της Ελλάδας – που έχει πετύχει να καθιερώσει την χώρα μας ανάμεσα στα πιο σημαντικά κέντρα πιστοποιημένης οινικής εκπαίδευσης για οινόφιλους και επαγγελματίες στην Ευρώπη. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι εξαιρετικά απλή, με τη συμπλήρωση μιας ειδικής φόρμας που θα διατίθεται στο Κτήμα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ στη Νάουσα, ενώ η ανάδειξη του διαφορετικού νικητή, κάθε εβδομάδα, θα γίνεται κατόπιν κλήρωσης.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρει την καλύτερη εισαγωγή στον κόσμο του κρασιού, με  έναν συνδυασμό γνώσης για τον διεθνή και ελληνικό αμπελώνα και τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού από το αμπέλι στο οινοποιείο, και ανάπτυξης δεξιοτήτων στη γευσιγνωσία. Την ίδια στιγμή, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον συνδυασμό κρασιού και φαγητού, μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διάσταση, πρακτική αλλά και μοναδικά απολαυστική για τον οινόφιλο.

Η σύνδεση του κρασιού με τη γαστρονομία άλλωστε, βρίσκεται στην καρδιά και του οινοτουριστικού κέντρου του Κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ στη Νάουσα. Η κουζίνα του εστιατορίου με την επιμέλεια της βραβευμένης Chef Κυριακής Φωτοπούλου εμπνέεται από τη μεγάλη οινική παράδοση του τόπου, την ιστορία, τις παραδόσεις και τα προϊόντα του, ενώ η ατζέντα εκδηλώσεων έχει πάντα ξεχωριστή θέση για θεματικές γευσιγνωσίες και αρμονικά ταιριάσματα με γεύσεις.

Πληροφορίες και όροι του διαγωνισμού ΕΔΩ

Περισσότερες πληροφορίες για το WSPC

Το WSPC, με έδρα την Αθήνα, είναι το Νο.1 εκπαιδευτικό παράρτημα στη Νότια Ευρώπη του WSET. Εξασφαλίζει στους υποψηφίους άριστη κατάρτιση σε όλους τους τομείς του εμπορίου Αλκοολούχων και Μη – Αλκοολούχων ποτών καθώς και της Οινοχοΐας. Συνεργάζεται με κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς, παρέχοντας Πιστοποιήσεις με Διεθνή Αναγνώριση και Κύρος στα προγράμματα του.

Είναι Approved Programme Provider των:

  • Wine & Spirits Education Trust (WSET UK),
  • Court of Master Sommeliers (MS UK),
  • Beverage Standards Association (BSA UK) και
  • Wine Scholar Guild (USA)