Υλικά (για 3 βαζάκια):
- 800 περίπου γρ κορόμηλα ώριμα και γλυκά
- ζάχαρη όσο πάρει
- ένα ποτήρι του κρασιού Ακακίες
Εκτέλεση:
Πλένετε καλά τα φρούτα.
Σε μια κατσαρόλα σπάτε τα κορόμηλα με τα χέρια σας και αφαιρείτε τα κουκούτσια.
Βάζετε ζάχαρη. Πόση θα το δείτε μόνοι σας. Ξεκινήστε με μισή από όσα είναι τα φρούτα.
Προσθέστε και το κρασί και ανακατέψτε με τα χέρια σας.
Δοκιμάστε το ζουμί. Αν είναι ξινό βάλτε λίγη ακόμα ζάχαρη. Ανακατέψτε και δοκιμάστε.
Όταν είναι όσο γλυκιά τη θέλετε βάλτε την κατσαρόλα να βράσει. Όταν κοχλάσει και διαλυθεί η ζάχαρη σβήστε τη φωτιά και αφήστε τη μαρμελάδα μέσα στην κατσαρόλα ένα βράδυ.
Στο ψυγείο κανονικά. Βάζετε να βράσει η μαρμελάδα σε δυνατή φωτιά.
Περάστε από το μπλέντερ για να διαλυθούν τα φλούδια στη μαρμελάδα. Συνεχίστε το βρασμό μέχρι να πήξει.
Μεταφέρετε σε βαζάκια και διατηρείτε στο ψυγείο.
Πηγή: https://bit.ly/2XJ3XQw