Η Γαστρονομική Κοινότητα της Νάουσας συμμετέχει στην Expotrof 2020

21.01.2020

Η 7η Έκθεση Εxpotrof – The Greek Fine Food Exhibition, ανοίγει τις πύλες της από 24-26 Ιανουαρίου 2020 στην Αθήνα (Helexpo Maroussi), φιλοξενώντας στα περίπτερα Β 166-Β 168 την πρώτη δημόσια εμφάνιση του προγράμματος “Γαστρονομικές Κοινότητες – Gastronomy and Wine Tourism”.

O εμπνευστής και δημιουργός του προγράμματος των Γαστρονομικών Κοινοτήτων o Γιώργος Πίττας, δημιουργός του greekgastronomyguide.gr και γνωστός από το  Ελληνικό Πρωινό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και το συγγραφικό του έργο στον χώρο της Γαστρονομίας- θα παρουσιάσει τις πρώτες Γαστρονομικές Κοινότητες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα.

Στην Έκθεση Εxpotrof 2020 για πρώτη φορά οι φίλοι της ελληνικής γαστρονομίας  θα γνωρίσουν ένα φιλόδοξο project που αποσκοπεί -μέσα από την αφύπνιση των κοιμισμένων συλλογικοτήτων – να αναπτύξει τη γαστρονομία στα κύτταρά της,  να αναδείξει τον γαστρονομικό πλούτο κάθε περιοχής, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού κλάδου και της τοπικής οικονομίας, ενισχύοντας την ταυτότητα κάθε τουριστικού προορισμού. Με μεγάλη μας χαρά θα παρουσιάσουμε τη δουλειά που γίνεται εδώ και ένα χρόνο στις πρώτες δέκα Γαστρονομικές Κοινότητες της χώρας.

Μέλος αυτής της προσπάθειας είναι η  Νάουσα και το Κτήμα Κυρ-Γιάννη μαζί με άλλες επιχειρήσεις και οινοποιεία της περιοχής.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.greekgastronomyguide.gr/oi-gastronomikes-koinotites-stin-ekthesi-expotrof-2020-2/