Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη!

24.10.2019

Η ένωση οινοποιών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» διακρίνοντας τη σπουδαιότητα και μοναδικότητα της ποικιλίας Ξινόμαυρο, μία από τις πλέον αξιόλογες ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα, καθώς και τις τάσεις που παγκόσμια δημιουργούνται, αποφάσισε να προχωρήσει στην θέσπιση και καθιέρωση της «Παγκόσμιας Ημέρας Ξινόμαυρου» (International Xinomavro Day), που συμβάλει στην προβολή και προώθηση της ποικιλίας αυτής.

Ως ημερομηνία του εορτασμού, ορίστηκε η 1η Νοεμβρίου, που θεωρητικά συμβαδίζει με την πλήρη ολοκλήρωση του τρύγου της ποικιλίας. Επιπλέον, ως αριθμός το 1, θυμίζει ότι το Ξινόμαυρο είναι η #1 ποικιλία της Βόρειας Ελλάδας!

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε όλους τους οινόφιλους να επισκεφθούν την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019, το Κτήμα Κυρ-Γιάννη στο Γιανακοχώρι στη Νάουσα και να γιορτάσουν μαζί μας την Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου!

Η ομάδα του Κτήματος διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Ξενάγηση στον κόσμο του Ξινόμαυρου» και στην οποία θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε 3 ετικέτες Ξινόμαυρου, Ακακίες – Καλή Ρίζα – Ράμνιστα, σε συνδυασμό με 3 παλαιωμένα τυριά.

Κόστος συμμετοχής: 10€/άτομο

Ώρα: 11:00 – 18:00

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 23320 51100 και στο email: epalamida@kiryianni.gr