«60 Χρόνια Τρύγος» – Παρουσίαση του βιβλίου στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη

17.09.2021

Τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου το Κτήμα Κυρ-Γιάννη και οι Εκδόσεις Πατάκη, οργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μπουτάρη «60 Χρόνια Τρύγος», σε συνεργασία με τη Μαρία Μαυρικάκη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη στο Γιαννακοχώρι Ημαθίας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τρύγου του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας, ενώ θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα κατά της διασποράς του COVID – 19

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Νικόλας Καρανικόλας, Δήμαρχος Ηρωικής Πόλης Νάουσας.

Συνομιλούν:

Γιάννης Μπουτάρης , χημικός – οινολόγος

Τάκης Μπαΐτσης, συγγραφέας – λαογράφος

Γιάννης Τροχόπουλος, υπεύθυνος προγραμμάτων HERITΛGE

Συντονίζει η συγγραφέας Μαρία Μαυρικάκη

 

Πληροφορίες:

Τηλ .: +30 23320 51100

Κινητό: 6938 250 088

info@kiryianni.gr

Ώρα Έναρξης: 19:00

 

Παρακαλούμε σημειώστε πως σε περίπτωση που μεταφερθεί η εκδήλωση σε κλειστό χώρο, θα είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή βεβαίωσης αρνητικού rapid test 48 τελευταίων ωρών 

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Με τη χαρακτηριστική ευθύτητά του, ο Γιάννης Μπουτάρης ανιστορεί  την προδιαγεγραμμένη –λόγω οικογενειακής παράδοσης– ενασχόλησή του με τα κρασιά, τη συλλογική του δράση, τις καινοτομίες και τις συγκρούσεις που σημάδεψαν τον κλάδο στην Ελλάδα από τη μεταπολεμική περίοδο ως τις μέρες μας. Περιγράφει το τέρας του αλκοολισμού που κατάφερε να νικήσει και τη βοήθεια  που αξιώθηκε να δώσει σε άλλους εξαρτημένους.

Πολιτικές θέσεις και αμφιλεγόμενα στοιχεία της συμπεριφοράς του, τα οποία έχουν διχάσει τον δημόσιο διάλογο, ξεπηδούν στην αφήγησή του πλάι σε σπαράγματα από έντονες οικογενειακές στιγμές και αποτυπώνουν τη θυμοσοφία, το χάρισμα, τις αντιφάσεις και τελικά τον απολογισμό του οινοποιού κυρ Γιάννη. Εξήντα χρόνια τρύγος δεν του αρκούν. Η αφήγησή του ολοκληρώνεται με το απραγματοποίητο, μέχρι στιγμής, όραμά του.

Πρόκειται για ένα βιβλίο με στοιχεία αυτοβιογραφίας η συγγραφή του οποίου ξεκίνησε στη διάρκεια της πρώτης καραντίνας σε συνεργασία με τη Μαρία Μαυρικάκη. Στις περίπου 300 σελίδες του, πρωταγωνιστής μπορεί να είναι το κρασί, ωστόσο σημαντικό ρόλο παίζουν οι άνθρωποι που καθόρισαν την πορεία του Γιάννη Μπουτάρη: οι γονείς του, η γυναίκα της ζωής του η Αθηνά, τα παιδιά και τα εγγόνια του, ενώ αναλύεται η σχέση με τον αδελφό του Κωνσταντίνο Μπουτάρη.