Το “Μπλε Τρακτέρ” ταξιδεύει στην Ελλάδα!

08.11.2019


Το “Μπλε Τρακτέρ”, η καινούργια ετικέτα του Κτήματος Κυρ-Γιάννη, ταξιδεύει στην Ελλάδα με στόχο να το γνωρίσουν οι φίλοι του κρασιού!

Από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2019, οι δύο ετικέτες του “Μπλε Τρακτέρ”, ερυθρό και λευκό, θα βρίσκονται σε επιλεγμένα εστιατόρια σε όλη τη χώρα συνοδεύοντας ειδικά διαμορφωμένα POP UP Menus!

Τα εστιατόρια που φιλοξενούν το “Μπλε Τρακτέρ” στο ταξίδι του, επιμελήθηκαν ειδικά το ταίριασμα των πιάτων τους με τα κρασιά. Οι πόλεις και τα σημεία που επιλέγονται ανακοινώνονται από τα social media της Κυρ-Γιάννη.

Λίγα λόγια για το «Μπλε Τρακτέρ»

Η Κυρ-Γιάννη κυκλοφόρησε το 2018 το ερυθρό “Μπλε Τρακτέρ”, ένα κρασί από χαρμάνι τριών γαλλικών ποικιλιών Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot. Το 2019 κυκλοφόρησε στην αγορά το λευκό “Μπλε Τρακτέρ” από Ασύρτικο, Viogner, Chardonnay. Τα σταφύλια των δύο νέων ετικετών προέρχονται από τους αμπελώνες συνεργαζόμενων επαγγελματιών αμπελουργών από τις καίριες αμπελουργικές ζώνες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, όπως η Φλώρινα, η Ημαθία, η Πέλλα και η Γουμένισσα.

Το μικρό, αμπελουργικό, μπλε τρακτέρ, που είχε ο Γιάννης Μπουτάρης, όταν φύτεψε το Κτήμα Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα τη δεκαετία του ’70, βρίσκεται τοποθετημένο στην είσοδο του οινοποιείου στο Γιανακοχώρι στη Νάουσα και ήταν πηγή έμπνευσης του ονόματος. Παράλληλα, επιλέγοντας το όνομα της νέας σειράς κρασιών η Κυρ-Γιάννη θέλει να τιμήσει τη στενή σχέση που έχει δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια συνεργασίας με τους επαγγελματίες αμπελουργούς.