ΕΥ ΖΗΝ
Vintage: 2003
Rating: 81.25/100
Έντονα αρώματα δαμάσκηνου, αλλά και λουλουδιών. Στόμα μεσαίου όγκου, με πολύ έντονη γλύκα απο την αλκοόλη.
The Wine Advocate
Vintage: 2001
Rating: 88/100
Fiercely tannic, this wine needs years in the cellar or rich red meat to counter the tannin and let the black fruit and spice come to the fore. There’s a lot of wine in there, so give it some time
Wine & Spirits
Vintage: 2001
Rating: 88/100
Vinum
Vintage: 2001
Rating: 16.5/20
Gourmet
Vintage: 2001
Το αστέρι του κτήματος, που χρόνο με το χρόνο γίνεται καλύτερο. Μαύρα φρούτα, σταφίδα και καραμέλα βουτύρου. Πλόυσιο, στιβαρό, “ζεστό” και ακόμα πολύ τανικό. Γεμάτο υποσχέσεις.
Winery Mag
Vintage: 2000
Rating: 86/100
Wine & Spirits
Vintage: 1999
Rating: 90/100
ΕΥ ΖΗΝ
Vintage: 1999
Rating: 81.7/100
Βαθύ μοβ χρώμα. Ζεστή, κομψή και ευχάριστα φρουτώδης “μύτη” μαύρων μούρων και κερασιών, δίπλα σε νότες πιπεριού. Μεσαίο “σώμα” με ελαφρώς αισθητές ταννίνες και έντονο φρούτο στο στόμα.
Wino Magazyn
Vintage: 1999
Rating: 85/100
Decanter buying guide
Vintage: 1997
Date: 01/03/2001
Best Old World Wine
The Boutaris domaine in Naoussa (Greece) has both local and international grape varieties planted on slopes at between 280-320 metres above sea level. 1997 was a superb vintage for the region’s reds, but will be surpassed by 2000, which Yiannis Boutaris describes as the best for 50 years. Low yielding Syrah grapes produse ripe, velvety wines with textbook varietal spice on the nose and smooth impressive flavours