All Vintages

Πληροφορίες εκ των έσω

Στην όψη λαμπερό λευκό με πράσινες ανταύγειες. Τα αρώματα του σύνθετα που δομούν την αίσθηση φρεσκάδας. Η μύτη έντονη και τυπική της ποικιλίας με έντονο χαρακτήρα πιπεριάς, κομμένου γρασιδιού, ακτινί- διου και πεπονιού. Η αρωματική παλέτα συνεχίζει με αρώματα φρέσκων λουλουδιών και εσπεριδοειδών. Το στόμα πλούσιο με διάρκεια και αρωματική επιστροφή στην επίγευση.

Ποικιλιακή σύνθεση

Sauvignon Blanc 100%

Παραγωγή

n/a

Δυνατότητα Παλαίωσης

2-3 έτη

Ωρίμανση

Οι οίνοι βάσης εξελίσσονται για 2-4 μήνες με τη διαδικασία αναδεύσεων σε ελαφριές οινολάσπες

Προέλευση

Αμπελώνας Σαμαρόπετρα, Αγ. Παντελεήμονας, Φλώρινα

Γευστικοί Συνδυασμοί

Πίνεται ευχάριστα σαν απεριτίφ και συνδυάζεται με ψάρια, πιάτα θαλασσινών, ασιατική κουζίνα, λευκά κρέατα, σπαράγγια ή κλασικά πιάτα της μεσογειακής κουζίνας, όπως λαδερά.

Αναλυτικά Χαρακτηριστικά

Αλκοολικός βαθμός:  13,5%
pH:  3,42
Ολική οξύτητα:  5,3 g/lt
Πτητική οξύτητα:  0,49 g/lt
Σάκχαρα:  1,5 g/lt
Φαινολικό δυναμικό:  n/a
Χρωματική ένταση:  n/a
Ελεύθερα/Ολικά θειώδη:  n/a

Ο αμπελώνας της Σαμαρόπετρας βρίσκεται στον Άγιο Παντελεήμονα, σε υψόμετρο 750μ. και υπάγεται στην αμπελουργική ζώνη ΠΟΠ Αμύνταιου. H στρεμματική του απόδοση κυμαίνεται Από 600-800 κιλά ανά στρέμμα. Ο προσανατολισμός του αμπελώνα είναι δυτικός με μέση κλίση έως 15%. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, αλλά γίνεται ηπιότερο χάρη στην παρουσία τεσσάρων λιμνών, ευνοώντας την καλλιέργεια λευκών ποικι- λιών. Τα εδάφη των αμπελώνων είναι αμμώδη και φτωχά συμβάλλοντας στην παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα.

Στην όψη λαμπερό λευκό με πράσινες ανταύγειες. Τα αρώματα του σύνθετα που δομούν την αίσθηση φρεσκάδας. Η μύτη έντονη και τυπική της ποικιλίας με έντονο χαρακτήρα πιπεριάς, κομμένου γρασιδιού, ακτινί- διου και πεπονιού. Η αρωματική παλέτα συνεχίζει με αρώματα φρέσκων λουλουδιών και εσπεριδοειδών. Το στόμα πλούσιο με διάρκεια και αρωματική επιστροφή στην επίγευση. Τραγανή λεμονάτη οξύτητα. Πίνεται ευχάριστα σαν απεριτίφ και συνδυάζεται με φρέσκα ψάρια, πιάτα θαλασσινών, ασιατική κουζίνα, λευκά κρέατα, σπαράγγια ή κλασσι- κά πιάτα της μεσογειακής κουζίνας, όπως λαδερά.

Βραβεύσεις

Downloads