All Vintages

Πληροφορίες εκ των έσω

Στην όψη λαμπερό λευκό με πράσινες ανταύγειες. Τα αρώματα του σύνθετα που δομούν την αίσθηση φρεσκάδας. Η μύτη έντονη και τυπική της ποικιλίας με έντονο χαρακτήρα πιπεριάς, κομμένου γρασιδιού, ακτινί- διου και πεπονιού. Η αρωματική παλέτα συνεχίζει με αρώματα φρέσκων λουλουδιών και εσπεριδοειδών. Το στόμα πλούσιο με διάρκεια και αρωματική επιστροφή στην επίγευση. Τραγανή λεμονάτη οξύτητα.

Ποικιλιακή σύνθεση

Sauvignon Blanc 100%

Παραγωγή

n/a

Δυνατότητα Παλαίωσης

2-3 έτη

Ωρίμανση

Οι οίνοι βάσης εξελίσσονται για 2-4 μήνες με τη διαδικασία αναδεύσεων σε ελαφριές οινολάσπες

Προέλευση

Αμπελώνας Σαμαρόπετρα, Αγ. Παντελεήμονας, Φλώρινα

Γευστικοί Συνδυασμοί

Πίνεται ευχάριστα σαν απεριτίφ και συνδυάζεται με φρέσκα ψάρια, πιάτα θαλασσινών, ασιατική κουζίνα, λευκά κρέατα, σπαράγγια ή κλασσι- κά πιάτα της μεσογειακής κουζίνας, όπως λαδερά.

Αναλυτικά Χαρακτηριστικά

Αλκοολικός βαθμός:  13,5%
pH:  3,42
Ολική οξύτητα:  5,3 g/lt
Πτητική οξύτητα:  0,32 g/lt
Σάκχαρα:  1,0 g/lt
Φαινολικό δυναμικό:  n/a
Χρωματική ένταση:  n/a
Ελεύθερα/Ολικά θειώδη:  n/a

Ο αμπελώνας της Σαμαρόπετρας βρίσκεται στον Άγιο Παντελεήμονα, σε υψόμετρο 750μ. και υπάγεται στην αμπελουργική ζώνη ΠΟΠ Αμύνταιου. H στρεμματική του απόδοση κυμαίνεται Από 600-800 κιλά ανά στρέμμα. Ο προσανατολισμός του αμπελώνα είναι δυτικός με μέση κλίση έως 15%. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, αλλά γίνεται ηπιότερο χάρη στην παρουσία τεσσάρων λιμνών, ευνοώντας την καλλιέργεια λευκών ποικι- λιών. Τα εδάφη των αμπελώνων είναι αμμώδη και φτωχά συμβάλλοντας στην παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα.

Στην οινοποίηση εφαρμόζεται προζυμωτική εκχύλιση σε όλη την ποσό- τητα του Sauvignon Blanc με στόχο να αυξηθεί η αρωματική ένταση του κρασιού. Ακολουθεί στατική απολάσπωση του γλεύκους, η διάρκεια της οποίας καθορίζεται από την ποιότητα της πρώτης ύλης. Η θερμοκρασία της ζύμωσης είναι 16-18°C και λαμβάνει χώρα σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Κατά το τελευταίο μέρος της οινοποίησης, εφαρμόζεται batonnage για διάστημα 2 έως 4 μηνών σε ελαφριές οινολάσπες με τη βοήθεια ενζύμων, ώστε να αυξηθεί ο όγκος του τελικού προϊόντος.

Βραβεύσεις

Downloads