All Vintages

Πληροφορίες εκ των έσω

Κόκκινο βαθύ στην όψη ενώ στο ποτήρι ξεδιπλώνονται αρώματα μαύρων φρούτων και μπαχαρικών, τυπικά του Syrah. Η παρουσία του βαρελιού αγκαλιάζει πολύ διακριτικά το αρωματικό σύνολο, προσφέροντας ένα κρασί ισορροπημένο με πολύ καλή δομή. Το στόμα ακολουθεί αρωματικά, με πλούσιο μαύρο φρούτο και όγκο σε μια ισορροπημένη αρμονία των δύο ποικιλιών, που χαρίζουν μακριά επίγευση. Συνδυάζεται ευχάριστα με ένα πλατώ τυριών όπως brie ή γραβιέρα 5μηνής ωρίμανσης, barbeque με ελαφρώς πικάντικες σάλτσες ή ακόμη κι ένα ζουμερό burger.

Ποικιλιακή σύνθεση

Syrah 50%, Cabernet Sauvignon 50%

Παραγωγή

n/a

Δυνατότητα Παλαίωσης

8-10 έτη

Ωρίμανση

12 μήνες σε δρύινα βαρέλια

Προέλευση

Επιλεγμένοι αμπελώνες συνεργαζόμενων αμπελουργών της Βόρειας Ελλάδας

Γευστικοί Συνδυασμοί

Συνδυάζεται ευχάριστα με ένα πλατώ τυριών όπως brie ή γραβιέρα 5μηνής ωρίμανσης, barbeque με ελαφρώς πικάντικες σάλτσες ή ακόμη κι ένα ζουμερό burger.

Αναλυτικά Χαρακτηριστικά

Αλκοολικός βαθμός:  14,5%
pH:  3,74
Ολική οξύτητα:  5,7g/L
Πτητική οξύτητα:  0,50g/L
Σάκχαρα:  2,4g/L
Φαινολικό δυναμικό:  n/a
Χρωματική ένταση:  n/a
Ελεύθερα/Ολικά θειώδη:  n/a

Το Syrah και το Cabernet Sauvignon προέρχονται από επιλεγμένους αμπελώ- νες του Νομού Φλώρινας. Οι αμπελώνες βρίσκονται στην αμπελουργική ζώνη του Αμυνταίου, σε υψόμετρο 600-700 μ. Τα εδάφη τους είναι αμμώδη και φτωχά συμβάλλοντας στην παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το κλίμα της περιοχής είναι σχεδόν ηπειρωτικό, με κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, το οποίο γίνεται ηπιότερο χάρη στην παρουσία τεσσάρων λιμνών. Η μακρά περίοδος ωρίμανσης των σταφυλιών και η σημαντική θερμοκρασιακή διαφορά ημέρας-νύχτας είναι δύο ακόμα σημαντικοί παράγοντες που καθιστούν την περιοχή του Αμυνταίου ιδανική για την παραγωγή αρωματικών οίνων.

Η πρώτη ύλη περνάει από αυστηρό έλεγχο σε τρεις διαδοχικές τράπεζες διαλογής, αφού πρώτα έχει μείνει μία νύχτα σε θάλαμο ψύξης. Ακολουθεί μια φάση προζυμωτικής εκχύλισης 3-4 ημερών, στους 8-12οC, απουσία οξυγό- νου, για την κάθε ποικιλία χωριστά. Για την ανάδειξη του αρωματικού προφίλ των ποικιλιών, οι ράγες οδηγούνται στις δεξαμενές αποβοστρυχωμένες μεν, άσπαστε δε. Το Syrah και το Cabernet Sauvignon ζυμώνουν στους 22-26οC, ενώ ο διαχωρισμός από τα στέμφυλα γίνεται 5 ημέρες μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης. Στη συνέχεια το κρασί οδηγείται στα δρύινα βαρέλια όπου θα παραμείνει για 12 μήνες ενώ η ωρίμαση πραγματοποιείται ξεχωριστά για την κάθε ποικιλία. Στόχος μα είναι να αναδείξουμε τα μοναδικά της χαρακτηριστικά του Syrah και του Cabernet Sauvignon και έπειτα να γίνει το τελικό χαρμάνι του Παράγκα Revolution.