Κοσμογυρίσματα Κυρ-Γιάννη, Χειμώνας – Άνοιξη 2018

26.07.2018

Ταξιδεύουμε τον κόσμο, υποδεχόμαστε τον κόσμο. Κάθε ταξίδι στην ατζέντα μας ή επίσκεψη εκτός προγράμματος στους αμπελώνες μας είναι ανεκτίμητης αξίας. Φέρνει πρόοδο, γνώσεις, βραβεία και ευκαιρίες να συναντήσουμε τους συνεργάτες και τους φίλους μας από όλο τον κόσμο, να ανοίξουμε ορίζοντες και να εγκαινιάσουμε νέες συμμαχίες, και φυσικά, να παρουσιάσουμε τα κρασιά μας.

Αναγνωρισμένοι επαγγελματίες από πολλά καταξιωμένα οινοποιεία του πλανήτη, σομελιέ, οινολόγοι, δημοσιογράφοι και αρθρογράφοι ειδικού ενδιαφέροντος μοιράζονται μαζί μας τις ιδέες τους και την προσωπική τους αίσθηση γευσιγνωσίας, είτε στις πλέον αξιοσέβαστες διεθνείς εκδηλώσεις οίνου είτε στα κτήματα μας στην Ελλάδα.

Φέτος, μεταξύ Ολλανδίας, Κύπρου, Γερμανίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Σερβίας και Βελγίου, μεταξύ του Βαλκανικού Διεθνούς Φεστιβάλ Οίνου στη Σόφια, της Έκθεσης “Senses Wine Fair” στη Στοκχόλμη, της ετήσιας οινογευσιγνωσίας Ynos στη Ζυρίχη και της αντίστοιχης στο εστιατόριο Mavrommatis στο Παρίσι είναι δύσκολο να θυμηθούμε ποιο ήταν το σημείο εκκίνησης για τα κοσμογυρίσματα του 2018. Ωστόσο, είναι η συνέχεια και η συνέπεια που μετράνε στο ταξίδι. Και η φιλοξενία φυσικά – όλοι οι οικοδεσπότες μας ήταν εξαιρετικοί!

Τον Μάρτιο, συμμετείχαμε και πάλι, ως εκθέτες στην κορυφαία εμπορική έκθεση οίνου και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο. Η ProWein στη Γερμανία είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα για τους ανθρώπους της αμπελουργίας και οινοποίησης, του εμπορίου και της γαστρονομίας. Απολαύσαμε τρεις μέρες έντονης δουλειάς με περηφάνια για τις ετικέτες μας και για τους νέους φίλους που γνωρίσαμε.

Τον Απρίλιο, αναχωρήσαμε για Κορέα με προορισμό τη Διεθνή έκθεση Wine & Spirits Expo 2018 της Σεούλ (SIWS) την οποία επισκέπτονται περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι κάθε χρόνο – αγοραστές, καταναλωτές και λάτρεις του κρασιού. Η Κυρ Γιάννη ήταν εκεί, για να παρουσιάσει τα κτήματα της Νάουσας και του Αμύνταιου και να προσκαλέσει τους επισκέπτες για ένα ποτήρι Ξινόμαυρο.

Τον ίδιο μήνα, η Κυρ Γιάννη, προσκεκλημένη από τους εισαγωγείς Kolonaki Group, έφτασε στον Καναδά, για να συμμετάσχει σε μία από εκείνες τις εξαιρετικές οινογευσιγνωσίες που φέρνουν την Ελλάδα πιο κοντά στις καρδιές των ξένων φίλων μας.

Η Ουάσινγκτον ήταν ο επόμενος σταθμός στη διαδρομή μας. Μια από τις βασικές μας αποστολές για το 2018 είναι να υποστηρίζουμε τα κρασιά του Κτήματος Κυρ-Γιάννη στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ. Μαζί με τον νέο μας διανομέα, BACCHUS, οργανώσαμε επισκέψεις σε εστιατόρια και κάβες και καλωσορίσαμε τους καλεσμένους μας στο δείπνο της Κυρ-Γιάννη στο ZAYTINYA, το ονομαστό μεσογειακό εστιατόριο της πόλης. Μετά από τέσσερις φανταστικές μέρες επιστρέψαμε στην Ελλάδα και ετοιμαστήκαμε για τη Νέα Υόρκη, το Τόκιο και το Χονγκ Κονγκ!

Στ’ αλήθεια ο Μάιος 2018 μας επιφύλαξε μερικές από τις πιο ξεχωριστές μέρες και νύχτες οίνου. Στη Νέα Υόρκη το Κτήμα Κυρ Γιάννη αναγνωρίστηκε ως ένα από τα 100 κορυφαία οινοποιεία σύμφωνα με το περιοδικό Wine & Spirits για το 2018. Αυτή είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά που η Κυρ Γιάννη διακρίνεται με αυτόν τον τίτλο και γίνεται μέρος μίας παγκόσμιας και ξεχωριστής παρέας οινοποιών.

Στις 21 Μαΐου προσγειωθήκαμε στο Τόκιο, για να παρακολουθήσουμε με τη Mottox, τον εισαγωγέα συνεργάτη μας στην Ιαπωνία, το ετήσιο Wine Road Show, το οποίο περιλάμβανε master classes, VIP δείπνα, εκπαίδευση ανθρώπινου δυναμικού, επισκέψεις σε κάβες και ειδική εκδήλωση γευσιγνωσίας στο Apollo, το μοντέρνο ελληνικό εστιατόριο στο Tokyu Plaza Ginza. Μετά από τέσσερις ημέρες πετάξαμε για Χονγκ Κονγκ, για να συμμετάσχουμε στη φετινή VINEXPO.

Ενώ ένα μήνα μετά, προσγειωθήκαμε στο Σίδνεϊ και την επομένη στη Μελβούρνη και συμμετείχαμε στο υπέροχο φεστιβάλ της OINOFILIA που γιορτάζει και προβάλλει τα ελληνικά τρόφιμα και κρασιά στην Αυστραλία.

Το ταξίδι μας είναι συνεχές. Ακόμη και όταν οι αποσκευές μας φτάνουν ασφαλώς στο σπίτι, είμαστε πάντα, έτοιμοι να συναντήσουμε τον κόσμο, εδώ, στη Βόρεια Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια αυτών των πολύ έντονων μηνών, είχαμε την τιμή και την ευχαρίστηση να καλωσορίσουμε συνεργάτες της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας και της Αμερικής και να τους ξεναγήσουμε στο κτήμα της Νάουσας.

Το Κτήμα Κυρ Γιάννη είναι παρόν, δικτυωμένο και αφοσιωμένο στη δημιουργία εξαίρετων κρασιών, γιατί τα μεγάλα κρασιά καταργούν τα σύνορα και φέρνουν τους ανθρώπους κοντά. Και αυτό στην Κυρ-Γιάννη το ξέρουμε πλέον, καλά.