Γιορτάστε μαζί μας τα 20 χρόνια Σαμαρόπετρα στο Οινόραμα!

05.03.2018

Η Σαμαρόπετρα ανανεώθηκε και στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη το γιορτάζουμε!

Το τριήμερο 10  – 12 Μαρτίου 2018 στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί η έκθεση κρασιού “Οινόραμα 2018”. Στο πλαίσιο αυτό, το Κτήμα Κυρ-Γιάννη γιορτάζει την 20η επέτειο της Σαμαρόπετρας, προσφέροντας, μετά από κλήρωση, ένα  διήμερο ταξίδι για 2 άτομα στο μοναδικό και γραφικό, Νυμφαίο Φλώρινας.

Η διαδικασία απλή: ελάτε στο “Οινόραμα”, επισκεφθείτε το stand της Κυρ-Γιάννη (τραπέζι Νο 24/αίθουσα 3, μπλε πτέρυγα),  δοκιμάστε τη νέα Σαμαρόπετρα από 100% Sauvignon Blanc και μπείτε στην κλήρωση.

Αναλυτικά,  το ταξίδι περιλαμβάνει τα εξής:

Για δύο άτομα:

– Μεταφορικά από και προς την Θεσσαλονίκη και ενοικίαση αυτοκινήτου για 3 ημέρες.  

– Ξενοδοχείο στο Νυμφαίο Φλώρινας σε δίκλινο δωμάτιο για δύο βράδια με πρωινό

– Δύο γεύματα σε εστιατόρια της περιοχής για δύο άτομα με κρασί Κυρ-Γιάννη

  1. Εστιατόριο Κοντοσώρος, Ξινό Νερό Φλώρινας: ένας ζεστός και φιλικός χώρος που θα σας καταπλήξει. Θα ζήσετε μία μοναδική γευστική εμπειρία, σ’ ένα από τα κορυφαία εστιατόρια στην Ελλάδα.
  2. Εστιατόριο Θωμάς, Σκλήθρο Φλώρινας: Εξαιρετικό εστιατόριο, με πολλές τοπικές σπεσιαλιτέ. Ένας εξαιρετικός γαστρονομικός προορισμός

– Οργανωμένες επισκέψεις στην περιβαλλοντική οργάνωση Αρκτούρος και τον αμπελώνα της Σαμαρόπετρας

– Ταξιδιωτική ασφάλιση

Η κλήρωση θα γίνει στο τραπέζι της Κυρ-Γιάννη, στις 12 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα και ο νικητής θα ανακοινωθεί στη σελίδα μας στο facebook.

Καλή επιτυχία!

Όροι συμμετοχής: Στο τραπέζι της Κυρ-Γιάννη & στο www.kiryianni.gr/samaropetra

Λίγα λόγια για το κρασί

Από την πρώτη στιγμή, η Νέα μονοποικιλιακή Σαμαρόπετρα, θα σας κερδίσει με την κομψότητά της. 100% Sauvignon Blanc από τον ομώνυμο αμπελώνα του κτήματος Κυρ-Γιάννη στο Αμύνταιο Φλώρινας.

Στην όψη λαμπερό λευκό χρώμα με πράσινες ανταύγειες. Τα αρώματα του σύνθετα που δομούν μια αίσθηση φρεσκάδας.

Η μύτη τυπική της ποικιλίας του Sauvignon Blanc, με έντονο τον χαρακτήρα της πιπεριάς, κομμένου γρασιδιού, ακτινίδιου και πεπονιού. Η αρωματική παλέτα συνεχίζει με αρώματα λευκών λουλουδιών και εσπεριδοειδών.

Το στόμα πλούσιο με διάρκεια και αρωματική επιστροφή στην επίγευση και τραγανή λεμονάτη οξύτητα.

Πίνεται ευχάριστα σαν απεριτίφ και συνδυάζεται με ψάρια, πιάτα θαλασσινών, ασιατική κουζίνα, λευκά κρέατα, σπαράγγια ή κλασικά πιάτα της μεσογειακής κουζίνας, όπως λαδερά.

Τόπος προέλευσης

Η Σαμαρόπετρα προέρχεται από την αμπελουργική περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα στο Αμύνταιο της Φλώρινας. Το κρασί πήρε το όνομά του από τον ομώνυμο αμπελώνα, που βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων, και υπάγεται στη ζώνη ΠΟΠ Αμύνταιου.

Η νέα Σαμαρόπετρα αποτελείται από 100 % Sauvignon Blanc. Η τοποθεσία ευνοεί την καλλιέργεια της συγκεκριμένης ποικιλίας, λόγω του υψομέτρου, του μεσοκλίματος και της επίδρασης των τεσσάρων λιμνών, που εξισορροπούν τις ακραίες θερμοκρασίες κατά την περίοδο της ωρίμανσης.